FERMA lanceert speciale taskforce voor bedrijfsschade-verzekeringsoplossingen

FERMA, de Europese federatie van nationale riskmanagementorganisaties, heeft deze week de lancering aangekondigd  van een speciale taskforce die zich gaat buigen over bedrijfschadeverzekeringsoplossingen voor CAT-risico’s .De taskforce, bestaande uit senior risicomanagers van FERMA-leden, is voornemens  om eind mei haar eerste resultaten te publiceren. FERMA en de aangesloten verenigingsleden  willen een dialoog aangaan met alle relevante belanghebbenden, waaronder EU-instanties, verzekeraars en makelaars, en overheidsinstanties.

FERMA roept op tot een discussie onder deze belanghebbenden om een ​​holistic oplossing te creëren die dekking biedt voor niet-materiële schade door bedrijfsonderbreking voor alle soorten calamiteiten, niet alleen voor pandemieën. Voorzitter Dirk Wegener: “De ledenverenigingen van FERMA bestaan ​​uit mensen met een grote kennis van risicomanagement en bedrijfsmatige verzekeringen. We willen die expertise gebruiken om concrete voorstellen te doen die de basis vormen voor discussies met belanghebbenden. ”

FERMA stelt dat de impact van calamiteiten,  zoals de huidige pandemie, de middelen en mogelijkheden van de particuliere verzekeringssector en het risicomanagement  van ondernemingen te boven gaat. De afwezigheid van dekking voor bedrijfsonderbreking zonder een fysieke schadeoorzaak  of materiële bedrijfsschade  is een belangrijke zaak. Die alle ondernemingen raakt, van groot tot klein, maar vooral voor MKB-bedrijven.

Verschillende Europese landen hebben een publiek-private samenwerkingsvormen  om buitengewone risico’s te dekken. Het landschap is echter divers en elk heeft onvermijdelijk sterke en zwakke punten. De taskforce is van mening dat het essentieel is om eenvoudige  oplossingen te vermijden.”Elk mechanisme voor bedrijfsonderbreking moet in staat zijn om te reageren op verschillende soorten rampen, de complexiteit van rampen aan te pakken en de valkuilen van bestaande regelingen te vermijden”, aldus Dirk Wegener.

Foto FERMA