Fabrikant: Stints gaan voor nieuwe schooljaar de weg weer op

Nog voor het nieuwe schooljaar moeten alle 3000 Stints worden aangepast om weer terug op de weg te kunnen. Edwin Renzen, fabrikant van de Stints, heeft zijn klanten een brief gestuurd waarin hij zijn plannen bekendmaakt.

Renzen wil alle Stints laten vallen binnen het nieuwe toelatingskader voor bijzondere bromfietsen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt op dit moment aan dat nieuwe toelatingskader, dat eind van de maand klaar moet zijn. Als dat nieuwe toelatingskader bekend is, kan Renzen beginnen met de aanpassingen.

Volgens Renzen is het mogelijk om alle 3000 Stints nog voor het einde van de zomervakantie op te halen, van nieuwe onderdelen te voorzien, op kenteken te zetten en weer terug te bezorgen bij de eigenaren. De kosten kunnen oplopen tot ruim 3000 euro per voertuig. Stint wil gaan werken met intekenlijsten waarop organisaties die de elektrische bakfietsen willen laten aanpassen, kunnen inschrijven.

Door een ongeluk met een Stint kwamen op 20 september in Oss vier kinderen om het leven en raakten een vijfde kind en een volwassene zwaargewond. De Stint werd begin oktober door minister Van Nieuwenhuizen verboden omdat er twijfels waren over de technische constructie. Dinsdag schreef Van Nieuwenhuizen dat de Stint in zijn huidige vorm definitief niet meer de weg op mag.De kans is groot dat gebruikers van de nieuwe Stint een verplichte rijvaardigheidstraining moeten gaan volgen.

Bron: NOS