Europese conferentie aanpak georganiseerde misdaad

Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid ontvangt vrijdag 7 oktober in Amsterdam ministers en vertegenwoordigers van Justitie en van Binnenlandse zaken uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje om de aanpak van zware georganiseerde misdaad te bespreken. Ook nemen vertegenwoordigers van de Europese Commissie, Europol en Eurojust deel aan de bespreking.

  Er is sprake van een aanhoudende internationale dreiging van georganiseerde misdaad voor de waarden en het functioneren van onze samenleving, de veiligheid, het welzijn en de grondrechten van onze burgers, het behoud en functioneren van de rechtsstaat en van onze economieën. Het kabinet heeft in het coalitieakkoord afgesproken de internationale samenwerking te versterken in de aanpak van de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit.  
De ontmoeting 7 oktober is een vervolg op de afspraak die België, Frankrijk, Spanje en Nederland op 9 december 2021 hebben gemaakt om de handen meer ineen te slaan tegen de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Hierbij zijn Italië en Duitsland ook betrokken. Beide landen zijn belangrijke partners in de strijd tegen zware misdaad en brengen veel ervaring en expertise mee om criminele machtsstructuren onderuit te halen.
Foto rijksoverheid
 
 
Dilan Yesilgoz, minister van Justitie en Veiligheid Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman