Europese Commissie onderscheidt Interpolis met de Excellence Road Safety Award

BDe Europese Commissie heeft gisterenavond Interpolis onderscheiden met de prestigieuze Excellence Road Safety Award. Met deze Award beloont zij jaarlijks de beste initiatieven die zijn ondernomen om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren. Interpolis heeft de award gewonnen voor haar strijd tegen mobiel gebruik in het verkeer met de AutoModus-app als oplossing. Daarnaast won Interpolis de Jacques Barrot Prize, een prijs voor het initiatief dat het publiek het meest aansprekend vond. Uit handen van Violeta Bulc, Europees Commissaris voor Transport, ontving Interpolis in Brussel de award.

De Excellence in Road Safety Awards zijn onderdeel van de European Road Safety Charter. Dit platform voor verkeersveiligheid werd in 2004 geïnitieerd door de Europese Commissie. Missie van het charter is om het aantal verkeersslachtoffers in Europa te reduceren. Inmiddels hebben ruim 4.000 organisaties uit de publieke en private sector uit Europa zich aangesloten.

Interpolis heeft met kracht het groeiende probleem van afleiding in het verkeer geadresseerd, zegt de jury in haar rapport. “AutoModus heeft succesvol bijgedragen aan het mobielvrij rijden in Nederland. Er is een sterke verbinding met onderzoek naar verkeersveiligheid, zowel bij het ontstaan als in het continu monitoren tijdens het gebruik. Wetenschappers hebben succesvolle werking van AutoModus bevestigd. De combinatie van een innovatieve technologische oplossing met een bewustwordingscampagne en sterke partnerships hebben de kans aanzienlijk vergroot om het gedrag van weggebruikers te veranderen.”

Chantal Vergouw, directievoorzitter bij Interpolis: “Deze award is een prachtige, internationale erkenning voor de beweging die we drie jaar geleden zijn gestart. Dagelijks horen we hoe groot het materiele- maar vooral emotionele leed bij verkeersongevallen is. Dat verplicht ons tot meer dan schade vergoeden en daarom zijn we drie jaar geleden een beweging gestart. Een beweging die onder andere bestaat uit het vergroten van de verkeersveiligheid door afleiding in het verkeer te minimaliseren, het verbeteren en innoveren van verkeerseducatie en stilstaan bij de nabestaanden van verkeersslachtoffers.”

Interpolis draagt concreet bij aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur Achmea: “Achmea draagt – vanuit een coöperatieve identiteit – bij aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Onze onderdelen en merken geven hier dagelijks en concreet invulling aan, voor onze meer dan tien miljoen klanten in Nederland. Met AutoModus zet Interpolis zich in voor veiliger verkeer, als één van de initiatieven die bijdragen aan de strategie van de groep. We gaan daarmee verder dan het aanbieden van alleen verzekeringen en leveren zo meerwaarde aan klanten van Rabobank via Interpolis én de bredere maatschappij. Interpolis heeft preventie als sinds jaar en dag als speerpunt. Prachtig te zien dat dit nu leidt tot een volgend teken van waardering van de Europese Commissie én het bredere publiek.”

De European Safety Chapter van de Europese Commissie en Interpolis slaan handen in één

De Europese Commissie gaat de komende jaren samen met Interpolis twee inspiratiesessies organiseren voor bedrijven, niet-commerciële organisaties en individuen die zich willen committeren aan hetzelfde doel; het vergroten van de verkeersveiligheid. De eerste sessie zal dit jaar al plaatsvinden, in het Interpolis-pand in Tilburg.