Enorme vraag naar Fraude-Analyse vanuit Noord-Amerikaanse markt leidt tot uitbreiding activiteiten FRISS

FRISS, de wereldwijde leverancier van fraude- en risicoanalyseoplossingen voor de schadeverzekeringsbranche, heeft de opening van haar Noord-Amerikaanse hoofkantoor aangekondigd. Ook komen twee uiterst ervaren professionals het groeiende team versterken.

Na de ontvangst van een Serie A-financiering van €15 miljoen in december 2017, waarmee de AI-oplossing nog verder wordt verbeterd, gaat FRISS haar werkzaamheden nu ook uitbreiden naar de VS en Canada. FRISS speelt daarmee in op de vraag uit de markt: steeds meer Noord-Amerikaanse verzekeraars kloppen bij FRISS aan voor informatie over fraudedetectie, risicobeoordeling en speciale zaken.

Jeroen Morrenhof, CEO en medeoprichter van FRISS, zegt hierover: “Ik ben uitermate blij dat we ons door de Serie A-financiering in de positie bevinden in te spelen op de marktvraag in Noord-Amerika. Verzekeringsfraude is een lastig probleem en beïnvloedt de loss ratio van verzekeraars negatief; er vloeit immers geld weg naar uitbetaling van frauduleuze claims. Met de opening van ons kantoor in de VS en uitbreiding van ons team, kunnen wij verzekeraars bijstaan in het nemen van deze horde.” Morrenhof verhuist binnenkort zelf met zijn familie naar Chicago om van daaruit de wereldwijde FRISS-activiteiten te leiden.

Naast het openen van een kantoor, voegt FRISS ook twee doorgewinterde sales professionals aan het team toe: Kurt Jackson en Pete Espinosa.

Als VP of Sales, ligt voor Jackson de nadruk op het verder laten groeien van het bedrijf, door vergroting van het marktaandeel van de onderneming. Door zijn eerdere topfuncties bij IBM, Pitney Bowes en GhostDraft, kan hij putten uit jarenlange ervaring in de verkoop van software-oplossingen aan de verzekeringsbranche. “Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van het FRISS-team”, aldus Jackson. “FRISS heeft bewezen fraude aan te kunnen pakken, een onderwerp waar verzekeraars in de VS tot op heden nog te weinig aandacht voor hadden”.

Espinosa had eerder leidinggevende functies bij IBM, CSC en Guidewire. Bij Guidewire was hij VP Worldwide Sales. Hij versterkt het team met zijn uitgebreide kennis over bedrijfsontwikkeling. “Ik ben bij FRISS komen werken omdat mijn gevoel zegt dat fraude wereldwijd steeds meer een aandachtspunt bij verzekeraars aan het worden is. Daarnaast vind ik de samenwerking met Jeroen en de cultuur bij FRISS heel prettig”, zo vertelde Espinosa bij zijn aanstelling.