Drie  NARIM-leden nemen deel aan FERMA Lloyds Professional  Development Programme

Op 18 en 19 april a.s. vinden de eerste twee dagen van het FERMA Lloyds Professional Development Programme plaats. Aan dit programma, dat bestaat uit drie blokken van twee dagen, nemen drie NARIM-leden deel. Op 25 en 26 oktober en op nog twee nader te bepalen dagen in april 2019 staan de twee overige cursusblokken gepland.

Ralph Mulder, bestuurslid NARIM en board member FERMA: ‘Het programma wordt specifiek voor FERMA-leden opgezet. Tijdens het FERMA Forum dat vorig jaar oktober in Monte Carlo plaatsvond, presenteerden Benno Reischl, Head of Lloyds Europe en ik het programma en wezen we de aanwezigen erop dat zij zich vanaf dat moment konden inschrijven. Het aantal inschrijvingen oversteeg het aantal beschikbare plaatsen en dat zegt denk ik genoeg over het enthousiasme van de bij FERMA aangesloten associaties.’

Goede aansluiting bij FERMA-doelstellingen

Het programma sluit volgends Mulder heel goed aan bij de doelstelling van FERMA op het gebied van educatie. Lloyds of London biedt de deelnemers een uitgebreid en interessant programma. “Aan de ene kant bieden ze veel theorie aan, zoals dat bij andere opleidingen ook gebeurt. Maar aan de andere kant heeft het programma veel praktische elementen in zich. In een aantal dagen krijgen de Risk & Insurance Managers inzicht in hoe de Lloyds-markt werkt. Een kijkje in de keuken als het ware.”

Omdat Lloyds een groot bereik heeft over veel verschillende risk topics, kunnen zij interessante workshops organiseren. Ook deze jaargang komen weer actuele onderwerpen aan bod zoals de impact van Artificial Intelligence en robotics op global business, emerging risk management, supply chain, product recalls, reputatieschade en een workshop over cyber incidents. Ralph Mulder: “En niet te vergeten het onderdeel waar de deelnemers altijd erg enthousiast over zijn: ‘Shadow the underwriter’. Ze lopen dan een dag met een Lloyds broker op de beursvloer mee en krijgen zo een goede indruk van hoe dat werkt.”

Stap in carrière

Het FERMA Lloyds programme is gericht op Risk & Insurance Managers met een aantal jaar ervaring die een stap willen zetten in hun carrière. Ralph Mulder: ‘We zien nu ook dat ervaren Risk & Insurance Managers zich voor dit programma aanmelden, juist voor het praktische element in het programma. Dat is prima, je bent immers nooit te oud om te leren. Daarnaast zien we dat zich Risk Managers aanmelden die een minder insurance-gestuurde achtergrond hebben. Zij zijn geïnteresseerd in wat de Lloyds-markt kan bieden, wat zij eraan kunnen hebben en hoe zij de risico’s kunnen afdekken met verzekeringen die Lloyds aanbiedt. In dat geval moet je wel weten hoe dat mechanisme in elkaar steekt. Dus is het ook voor hen een interessant programma.”

 

 

Deelname aan het FERMA Lloyds Programme levert nu ook CPD-punten op. En die zijn weer van belang voor de geldigheid van de RIMAP-certificering. Ralph Mulder: ‘We hebben als FERMA op het gebied van educatie de Risk & Insurance Managers van alle associaties steeds meer te bieden. Dat wordt ook meer en meer tastbaar en zichtbaar. Dit programma staat al heel wat jaren en dat merk je. Het is echt fantastisch om er deel van uit te maken en ik ben dankbaar voor de fijne samenwerking die hier bij komt kijken.’