De Gevaarlijkste Stoep van Nederland ligt in Delft

      De Gevaarlijkste Stoep van Nederland ligt in Delft. Dat is het resultaat van de verkiezing die aan het begin van deze zomer werd uitgeschreven door Pals Letselschade. Een jury van letselschadejuristen heeft alle inzendingen beoordeeld en was het eens: de Bakemastraat in Delft is de gevaarlijkste stoep.
Losliggende tegels, een ongelijke stoep of boomwortels die het trottoir omhoog duwen: voorbeelden als deze zorgen elk jaar weer voor duizenden ongevallen. Daarom riep Pals Letselschade in juli een bijzondere verkiezing in het leven: De Gevaarlijkste Stoep van Nederland. Buurtbewoners, slachtoffers of andere betrokkenen konden een stoep insturen en zo nomineren als gevaarlijkste stoep. De Bakemastraat in Delft kwam als winnaar uit de bus.

“De Bakemastraat is volgens ons het gevaarlijkste omdat er meerdere, verschillende stoeptegels verzakt zijn. Daarnaast zijn er tegels die omhoog staan, gebarsten zijn en er missen stukken tegel. Door al deze verschillende gebreken is de kans groot dat iemand ten val komt en daarbij (ernstig) letsel oploopt,” aldus Carla Prins, letselschadejurist bij Pals.

De tweede plek van de Gevaarlijkste Stoep van Nederland ging naar Aurelia in Apeldoorn, de derde stoep was de Uitgang in Drachten.
 

Missie geslaagd
Met de verkiezing hoopte Pals gemeenten aan te sporen om de gevaarlijke stoepen aan te pakken en daarmee letsel te voorkomen. Carla Prins: “Gemeenten zijn in verantwoordelijk voor een goed wegdek en het onderhoud daarvan. Wij zien als letselschadejuristen wekelijks wat voor impact zoiets simpels als een slechte stoep kan hebben bij slachtoffers. Met deze verkiezing moedigden we gemeenten aan om iets te doen aan dergelijke stoepen, om zo letsel voor te zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen. We zijn dan ook heel erg blij dat de gemeente Delft heeft laten weten de stoep te laten herstellen. Missie geslaagd!” 

De top 3 Gevaarlijkste Stoepen van Nederland: 1) Bakemastraat, Delft. 2) Aurelia, Apeldoorn. 3) Uitgang, Drachten