CNA Hardy presenteert tijdens Summer BBQ preventiescan voor cyberverzekerden

CNA Hardy heeft haar cyberverzekeringsproduct uitgebreid met een preventiescan waarbij de website van verzekerde bedrijven wordt doorgelicht op het risico van hacken of een andere cybercriminaliteit. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Israëlische securitybedrijf GamaSec.

Tijdens de geanimeerde, druk bezochte Summer BBQ van de verzekeraar voor haar relaties uit de verzekeringsbranche, die gisteren werd gehouden bij Papa’s Beach in Hoofddorp,  werd de nieuwe service gepresenteerd door Avi Bartov, CEO van GamaSec. Hoewel veel bedrijven van mening zijn dat zij niet interessant zijn om gehackt te worden, maakte de Israëlische  cybersecurityspecialst met keiharde cijfers duidelijk dat dit wel het geval is. En dat SME’s juist een easy target zijn. Zo zijn twee van de drie SME-bedrijven – 64% – al een keer het slachtoffer geweest van cybercriminaliteit, met als gevolg onder meer een bedrijfsonderbreking, reputatieverlies, economische kosten en/of een boete of een rechtszaak.

Bovendien moet 60% van de getroffen bedrijven die niet verzekerd zijn tegen een cyberincident zelfs hun bedrijf sluiten. Het cyberverzekeringsproduct van CNA Hardy kende reeds een incident response-service na een cyberincident, waarbij wordt samengewerkt met het Amsterdamse advocatenkantoor Dentons Boekel, data recovery bedrijf Kroll Ontrack en PR bedrijf Cohn & Wolfe