Chaucer en Moody’s ontwikkelen met ‘scorekaart’ revolutionaire manier waarop bedrijven hun ESG-profiel kunnen managen

(Her)verzerkeringsconcern Chaucer heeft samen met Moody’s een innovatieve, datagestuurde ‘scorekaart’ op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) ontwikkeld. De samenwerking, de eerste in zijn soort in de (her)verzekeringssector, verbetert de manier waarop de ESG-geloofsbrieven van bedrijven worden beoordeeld met behulp van robuuste, eigen gegevens en meetmethoden.

De nieuwe scorekaart zal Chaucer in staat stellen de ESG-performance van wederpartijen te meten aan de hand van 158 verschillende maatstaven. Het ontwerp van de scorekaart combineert het inzicht van Chaucer in de risico’s van wederpartijen met de diepgaande expertise van Moody’s op het gebied van ESG-prestatiemeting en risicomodellering om de risico’s en kansen van bedrijven op een diepgaand niveau te evalueren. Door een gekalibreerde output te leveren, aangedreven door Moody’s uitgebreide dekking van ESG-beoordelingen en dubbele materialiteitsmethodologie, zal Chaucer in staat zijn om zijn eigen ESG-profiel af te leiden en zijn wederpartijen te helpen om hun risico’s te begrijpen, zowel vanuit het oogpunt van de belanghebbenden als van de onderneming. 

John Fowle, CEO  Chaucer, zegt hierover: “Het is ongelooflijk spannend en uitdagend om samen met Moody’s te werken aan wat volgens ons een gamechanger zal zijn voor de (her)verzekeringsindustrie. Onze strategische samenwerking met Moody’s stelt Chaucer in staat om voorop te lopen bij het leiden van echte verandering in de manier waarop ESG wordt gemeten en gemanaged. Dit is een krachtig instrument dat niet alleen Chaucer, maar ook al onze klanten en zakenpartners zal helpen om duurzamere bedrijven te worden.”

Stephen Tulenko, President Moody’s Analytics, voegt hieraan toe: “We zijn bijzonder trots om met Chaucer samen te werken aan een innovatieve oplossing om de expertise van Chaucer op het gebied van acceptatie en riskmanagement te combineren met onze ESG-expertise en bredere mogelijkheden voor geïntegreerde riskmodellering, die onlangs zijn verbeterd door RMS, om te helpen duurzamere           besluitvorming te ondersteunen.”