CFD komt AVG-PraktijkPakket voor kleinere en middelgrote intermediair

De Commissie Financiële Dienstverlening heeft speciaal voor het kleine en middelgrote intermediair  in samenwerking met Bureau DFO het ‘AVG-PraktijkPakket’ ontwikkeld. Het pakket is vanaf 15 mei a.s. beschikbaar. “Met het ‘AVG-PraktijkPakket’ van CFD hebben we vooral gekozen voor een praktijkgerichte implementatie van de AVG-voorschriften”, aldus voorzitter Edwin Herdink van CFD.

Het ‘AVG-PraktijkPakket’ van CFD bestaat uit drie modules, die elk individueel kunnen worden afgenomen. De eerste module vormt wel de basis voor andere modules.

  • De eerste moduleis een Doe-Het-Zelf pakket. Via formulieren, checklists en voorbeeldteksten word je door het proces geleid en wordt duidelijk welke organisatorische en technische maatregelen je nog aanvullend moet nemen. Voor intermediairs die hun automatisering goed op orde hebben en met professionele leveranciers samenwerken is deze module voldoende om in de basis alles goed te regelen.

 

  • De tweede moduleis voor die intermediairs, die op basis van de eerste module extra hulp zoeken bij de concrete invulling van AVG in hun eigen bedrijf. In een speciale praktijksessie (waarvan de eerste in augustus is gepland) word je, samen met een kleine groep collega intermediairs, individueel begeleid bij het invullen van de maatregelen en wordt duidelijk wat nog nodig is om de basis goed te regelen. Met de laptop op tafel direct invulling geven aan de AVG, dat is het idee.

 

  • De derde modulebiedt de mogelijkheid om direct een AVG-expert via CFD in te huren. Die komt naar je bedrijf toe om een concreet werkplan te maken en desgewenst te helpen met de uitvoering daarvan.

 

CFD heeft het ‘AVG-PraktijkPakket’ in samenwerking met Bureau DFO ontwikkeld. DFO zorgt ook voor de experts in module twee en drie. Om de tweede en/of derde module te gebruiken moet wel de eerste module al zijn afgenomen. Wie voor module één en twee kiest,  kan voor nog geen 200 euro incl. BTW de belangrijkste verplichtingen uit de AVG hebben ingevoerd. CFD-donateurs krijgen op dit bedrag nog een korting. ‘’Door samen te werken met professionele partijen op het gebied van bijvoorbeeld CRM, website en dataopslag kunnen al een groot deel van de AVG-voorschriften worden geborgd. CFD heeft met haar Business Blueprint partners al afspraken gemaakt om hier verder invulling aan te geven om het intermediair zoveel mogelijk te ontlasten.”

CFD verwacht dat de praktijk de theorie hard gaat inhalen na 25 mei 2018. “Dit zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot aanpassing/aanscherping en segmentatie van voorschriften. CFD wil met betaalbare vervolgmodules het intermediair verder ondersteunen om ook die wijzigingen weer op praktische wijze te kunnen invullen.”