CCV en ‘Justitie’ organiseren op 6 april a.s. Congres Cyberveiligheid

Op maandag 6 april van 12.00 tot 17.00 uur organiseert het CCV – in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid – het congres Cyberveiligheid in Utrecht. Dit congres gaat over de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en wordt afgetrapt door minister Ferdinand Grapperhaus. De dag wordt geleid door dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV.

In een toelichting op het thema schrijft CCV: “Cybercrime verdient een integrale aanpak. We benadrukken dat cyberveiligheid in allerlei thema’s voorkomt en niet een opzichzelfstaand onderwerp is. Het afgelopen jaar zijn al goede stappen gezet door gemeenten om de cyberveiligheid te vergroten. Zo zijn een aantal gemeenten in 2019 door het ministerie van Justitie en Veiligheid gesubsidieerd en aan de slag gegaan met innovatieve projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak van lokale cyberveiligheid.”

Tijdens deelsessies en een informatiemarkt krijgen de deelnemers  een inkijkje in enkele  succesformules. Hoe pakken zij het aan en hoe zijn deze projecten toepasbaar!  Het congres is vooral bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met cyberveiligheid, zowel gericht op interne systemen (als bijvoorbeeld Ciso), als op cybercrime en cybercrisis?