Burghgraef van Tiel & Partners publiceert Safety Sheet voor Lithium batterijen: Iedereen moet hiermee voorzichtig zijn!”

Waar Burghgraef van Tiel & Partners eerder dit jaar de ‘Echte Preventie Award 2019’ bemachtigde dankzij hun publicatie van het document ‘Gebruik en opslag van lithium batterijen’ met panklare oplossingen voor de meeste bedrijven, heeft het nu ook  een handige Safety Sheet ontwikkeld, die toegankelijk en relevant is voor alle gebruikers van lithium batterijen.

In een toelichting stellt Ronald Koster, internationaal risk engineer bij Burghgraef van Tiel & Partners, sinds oktober 2018 onderdeel van de Troostwijk Groep: “Je hebt er waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan, maar Lithium batterijen vind je overal om je heen; ze zitten o.a. in smartphones, speelgoed, laptops, elektrische fietsen en auto’s. Ze zijn licht, hebben een grote energiedichtheid, een lange levensduur en worden massaal toegepast.  Helaas, brengen deze batterijen ook een groot potentieel gevaar met zich mee. Lithium batterijen kunnen namelijk, te allen tijde instabiel raken en brand veroorzaken.”

De nare gevolgen hiervan hebben ze bij risico-inspectie- en preventiebureau Burghgraef van Tiel & Partners maar al te vaak gezien. “Wij vinden dan ook dat het de hoogste tijd is dat mensen goed geïnformeerd gaan worden over hoe zij lithium batterijen op een veilige en verantwoordelijke manier kunnen opladen en gebruiken.  Het onderwerp is immers veel te belangrijk en voor vrijwel iedereen relevant.”

Hier kunt u de Safety sheet lithium batterijen downloaden: file:///C:/Users/Jan/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/Content.Outlook/MZ2R623Z/Safety%20sheet%20lithium%20BvT%20(A4).pdf

Foto BvT