Britse werknemers willen meer steun van werkgevers als gevolg van door Covid-19 veroorzaakte stresspieken

Volgens een nieuw onderzoek van Cigna Europe over de effecten van Covid-19 zijn acht op de tien Britse werknemers van mening dat hun bedrijf meer zou moeten doen om hen te ondersteunen bij het vinden van meer werk-privébalans in coronatijd. 66% van de respondenten zegt ‘altijd aan te staan’ en 74% benadrukt dat ze gestrest zijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat 64% van de respondenten meer hulp van hun werknemers wil om de financiële  en levensomstandigheden te verbeteren. Ondertussen heeft 31% van de ondervraagde werknemers verlof moeten nemen vanwege Covid-19, blijkt uit de peiling.

Het onderzoek valt samen met een nieuwe vijfjarige strategische facelift van Cigna Europe’s zorgplannen voor zakelijke klanten. Het legt meer nadruk op zorg, waarbij het welzijn als geheel wordt benaderd en specifieke doelen worden gesteld om mensen te helpen wier leven door de pandemie is ontwricht. Arjan Toor, CEO van Cigna Europe, zegt: “Het is buitengewoon zorgwekkend om te zien dat zoveel Britse werknemers momenteel worstelen met de uitdagingen van het leven, vooral degenen die duidelijk last hebben van burn-out en stress op het werk. Werkgevers moeten een stapje verder gaan en naar het grotere plaatje kijken als het gaat om het welzijn van werknemers. “

Cigna Europe zei dat de benadering van de hele gezondheid ‘meer is dan alleen fysieke en mentale gezondheid’. “Het is alles waaruit onze wereld bestaat: ons gezin, vrienden, balans tussen werk en privé, toegang tot zorg, financiën en thuisomgeving. Een probleem op een van deze gebieden kan een onmiddellijk domino-effect hebben op de hele gezondheid van een persoon”, legt het bedrijf uit.