Britse riskmanagementorganisatie AIRMIC op zoek naar nieuwe directeur vanwege vertrek John Ludlow

John Ludlow, sinds vier jaar CEO van de Britse riskmanagementorganisatie Airmic heeft zijn aftreden aangekondigd. Hij  zal in functie blijven totdat zijn opvolger is gevonden, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. Airmic heeft al een recruiter aangesteld om een ​​vervanger te zoeken. Na zijn aftreden is Ludlow van plan zich te concentreren op zijn charitatieve bestuursfuncties, meer tijd te besteden aan zijn andere interesses en met zijn gezin in West Country.

“Ik ben buitengewoon trots op wat Airmic de afgelopen vier jaar heeft bereikt, en dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder de fantastische steun van ons team, ons bestuur, partners en – belangrijker nog – onze leden.Mijn prioriteit was om Airmic voor de toekomst te positioneren door de kwaliteit en meerwaarde van ons lidmaatschap te verbeteren en een partnerschapsstructuur te ontwikkelen”, aldus Ludlow.

Airmic-voorzitter Tracey Skinner prees hem voor zijn bijdrage aan Airmic en de riskmanagementsector. “Airmic is enorm gegroeid onder het leiderschap van John en ik wil hem bedanken voor zijn onvermoeibare bijdrage aan de ontwikkeling van het vak van riskmanager. Gedurende zijn actieve periode is het aantal Airmic-leden en partners toegenomen en gediversifieerd, is het secretariaatsteam gegroeid en geprofessionaliseerd, is ons opleidingenaanbod getransformeerd en zijn we begonnen aan de belangrijke digitaliseringstraject. Onze focus ligt nu op een vlotte opvolging. De toekomst voor risicoprofessionals is nog nooit zo opwindend geweest en we kijken ernaar uit om de nieuwe benoeming op een geschikt moment aan te kondigen, ”

De heer Ludlow is al 14 jaar lid van Airmic en acht jaar lid van de raad van bestuur. Voordat hij CEO werd, was hij senior vice-president en global head of risk management bij IHG Group.