Brandveilig Bouwen Nederland presenteert uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018’

 

Tijdens de studiedag ‘brandveilig transformeren’ van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN), die op 23 november jl. werd gehouden, is de nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 gepresenteerd. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van Brandveilig Bouwen Nederland en is samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. De alweer twaalfde editie is door Marcel Koene namens het projectteam van de uitgave uitgereikt aan Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, Joric Witlox, voorzitter BBN en dagvoorzitter Martina Smit,  advocaat verzekeringsrecht  bij Van Steenderen Mainport Lawyers . Zij vraagt zich vanuit maatschappelijk perspectief af of, nu BBN sinds 25 jaar de stakeholders attendeert op en doordringt van essentiële bouwkundige controlepunten, we eigenlijk niet zouden moeten spreken over ‘vanzelfsprekende bouwkundige controlepunten’. “Zodat je als bezoeker en gebruiker van een pand er op mag vertrouwen dat deze punten gecontroleerd zijn”, aldus Smit.

De uitgave ‘Essentiele Bouwkundige Controlepunten 2017/2018’ kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige uitgave. Zo is er meer aandacht voor controlepunten bestaande bouw, is er een uitgebreid hoofdstuk toegevoegd over Rook Warmte Afvoer en een nieuw stuk over horizontaal geplaatste daklichten. De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2017/2018’ is te downloaden van www.bbn.nu. Op deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.

De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) profileert zichzelf als ‘dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel ‘passieve brandveiligheid‘ genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen.

Bij de foto. Bij de overhandiging van het eerste exemplaar ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’  v.l.n.r.  Eugène van Mierlo (Brandweer Nederland), Marcel Koene (projectteam) en Joric Witlox (voorzitter BBN).