Brandpreventieweken 2021 dit jaar in teken thema ‘Rookmelders redden levens’

Over precies een week gaan de Brandpreventieweken 2021 van start. Thema dit jaar is ‘Rookmelders redden levens’. Veel actueler wordt het niet, benadrukt beleidsadviseur Marieke Beugel van het Verbond van Verzekeraars, die daarmee verwijst naar de rookmeldersverplichting vanaf 1 juli volgend jaar.

Doel van de landelijke campagne is om zoveel mogelijk mensen te stimuleren een of meerdere rookmelders aan te schaffen en deze ook echt te gebruiken. “Veel mensen kopen een melder, maar ‘vergeten’ ‘m vervolgens op te hangen. Of ze vervangen de batterij niet, waardoor zo’n melder ook werkloos in een huis hangt.”

Nieuwsgierig of het bij jou thuis klopt? Doe de test op www.rookmelders.nl, zodat je meteen weet met hoeveel rookmelders jouw huis veilig(er) is.

Congres

De Brandpreventieweken gaan op 30 september van start met het (hybride) congres Rookmelders redden levens in Hotel Theater Figi in Zeist. Naast informatie over productveiligheid zal daar ook worden ingegaan op het effect van batterijen en accu’s in de woonomgeving. Wil je (online) deelnemen? Meld je hier aan.