Bijna driekwart Financial Lines-claims gerelateerd aan beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid

Bijna driekwart (74%) van de Financial Lines-claims zijn gerelateerd aan beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van Marsh dat een inzicht geeft in de toenemende verschillende type ‘financial lines‘ claims en trends in 27 Europese landen. Daarin komt tevens naar voren dat 70% van de claims in de professional services sector  beroepsaansprakelijkheidsclaims zijn en bij Financial Institutions is dat 41% gevolgd door D&O claims

“Bedrijven over de hele wereld hebben nog steeds te maken met hoge risico’s als gevolg van de COVID-19 pandemie. Tevens wordt de impact van deze risico’s versterkt door de aanhoudende onzekerheden. De omstandigheden op de verzekeringsmarkt blijven hierdoor uitdagend”, stelt Marsh in het rapport.

Enkele andere bevindingen uit het rapport zijn dat de toenemende impact van ransomware op cyberbeveiliging maakt dat claims naar verwachting in ernst zullen blijven toenemen. En dat het hierdoor van essentieel belang is voor organisaties om meer veerkracht op te bouwen, om de risicotolerantie binnen hun risco-overdrachtoplossingen voortdurend te evalueren en hun verzekeringsproductoplossingen te optimaliseren.

Diverse D&O claims naar aantallen:

Inbreuk / schending 168
Wettelijke en financiële problemen 124
Nalatigheid 92
Strafrechtelijke procedures 81
Geschillen en aantijgingen 71