BBN webinar 26 november: wat leren we van inventarisatie brandveiligheid gevels?

Hoe weet je nu welke gevel risicovol is? Wanneer moet ik iets aan de brandveiligheid van de gevel van mijn pand(en) gaan doen? Wat hebben anderen ervaren bij het inventariseren van brandonveilige gevels? Het zijn zo maar enkele vragen en zorgen die reden zijn om het gratis ‘Webinar brandveiligheid van de gevel’ te volgen op donderdag 26 november 2020.

Een van de sprekers is Victor Termijn van Bouwen Woningtoezicht Rotterdam. Tijdens het webinar komen onder meer zijn ervaringen en leerpunten uit het inventariseren van brandveilligheid gevels aan de orde.

Doel en doelgroepen
Doel van het webinar is om bij te dragen aan brandveiliger gevels. Middel is praktische kennisuitwisseling en dialoog over hoe dit gerealiseerd kan worden. Daarbij worden de lezingen gecombineerd met interactie door vragen en antwoorden via de ‘Q&A’. Doelgroepen; gebouweigenaar (woningbouwvereniging, VVE’s, zorginstellingen et cetera), Bouw en Woningtoezicht, brandweer, aannemer/uitvoerder, architect en adviseur.

Programma
11:30 Start inloggen
12:00 Opening door de dagvoorzitter
12:05 Risico model brandveiligheid gevels. Wat kunnen we leren uit de inventarisatie van gevels op basis van het risicomodel van het ministerie van Binnenlandse Zaken? Victor Termijn, gemeente Rotterdam
12:30 Bespreking vragen zowel die vooraf zijn ingediend als die later zijn gepost bij de Q and A
12:35 Waarom risico gericht denken als gaat om brandveiligheid van de gevel? Waar zitten de uitdagingen voor gebouweigenaar, adviseur, gemeente en brandweer? Kami Jawedani, Veiligheids Regio Haaglanden
13:00 Bespreking vragen, zowel de vooraf ingediende vragen als de bij de Q and A gestelde vragen
13:10 Brandgedrag gevels: hun brandgedrag en wat we daarvan kunnen zeggen. Harm Leenders, Peutz
13:35 Discussies en bespreking stellingen
14:00 Sluiting door de dagvoorzitter

Lancering ‘De Essentiële Controlepunten Brandveiligheid’
Tijdens het webinar brandveiligheid gevels ‘lanceert’ Casper van Coenen (Bouw & Woningtoezicht gemeente Utrecht) namens het project De Essentiële Controlepunten Brandveiligheid de editie 2021. Nadrukkelijker dan in voorgaande edities wordt het waarom, hoe en wat van brandveiligheid duidelijk gemaakt zoals met een extra checklist van zaken die je vooraf zou moeten hebben zoals de actuele bouwkundige tekening  met juiste symbolen. Van Coenen vertelt hier 26 november meer over en blikt bovendien vooruit op de stappen die het project team in 2021 wil gaan zetten.

Brandveiligheid van de gevel; waarom van belang en hoe te realiseren
Donderdag 26 november 2020
Webinar van 12:00 tot 14:00. Deelname is kosteloos

Voor programma en gratis inschrijving  programma en inschrijven webinar brandveiligheid gevel 26 november 2020