AXA XL lanceert Risk Scanning

AXA XL Risk Consulting heeft recentelijk een nieuwe riskmanagementservice gelanceerd: Risk Scanning. De oplossing is wereldwijd beschikbaar en combineert de expertise van de risicoconsultants van AXA XL met data mining-mogelijkheden capaciteiten en probabilistische algoritmen om multi-peril assessments uit te voeren van de locaties van een bedrijf. Met Risk Scanning kunnen risicomanagers risicobeoordelingen uitvoeren van de locaties van hun bedrijf per regio, land of gevaar om hun riskexposures  beter te begrijpen en riskmanagement en -maatregelen voor  te kunnen implementeren die nauwkeurig aansluiten bij hun behoeften.

Maxime Ambourg, Risk Consulting Manager voor Innovation & Business Development bij AXA XL Risk Consulting, merkt op: “Traditionele schadepreventieprogramma’s zijn meestal gericht op de primaire locaties van een bedrijf. Ze kunnen daardoor de risico’s missen die gepaard gaan met kleinere locaties die zelden worden bezocht door risk-engineers, hoewel dit de plaatsen zijn waar verliezen het vaakst voorkomen. Door gebruik te maken van zowel de ervaring van onze consultants als nieuwe technologieën, maakt Risk Scanning een meer grondige en dus nauwkeurige beoordeling mogelijk. ”

      Jonathan Salter, Head of Risk Consulting bij AXA XL, voegt toe: “Deze lancering maakt deel uit van een bredere strategie om ons aanbod verder te digitaliseren en riskmanagers beter van dienst te zijn. In het afgelopen jaar hebben we een reeks digitale diensten gelanceerd om onze klanten te helpen hun risicoblootstelling aan gevaren beter te begrijpen en, meer recentelijk, om schadepreventie te blijven evalueren te midden van COVID-19-beperkingen. ”