ASPO organiseert op 22 april a.s. webinar ‘Protection of Automated warehouses’

De vereniging  van riskengineers ASPO (Algemeen SchadePreventie Overleg) organiseert op donderdagmiddag 22 april om 15.00 uur een online seminar met als titel  ‘Protection of Automated warehouses’. De bijeenkomst wordt gehouden in het Engels en is uitsluitend toegankelijk voor ASPO-leden.

Tijdens de bijeenkomst wordt de beveiliging van volledig geautomatiseerde magazijnen belicht. Dat zijn magazijnen zonder mensen waar de goederen bovenlangs of aan de zijkant d.m.v. robotkarretjes in- en uitgeladen worden. Er zijn dus géén gangpaden maar één groot blok van stellingen. Dat maakt de (sprinkler) beveiliging moeilijk. Recentelijk is één zo’n dergelijk magazijn tot de grond afgebrand (Google Andover Ocado fire), mede door fouten van het personeel….

De karretjes hebben allemaal Li-ion batterijen (ook al een risico) en alle transportsystemen moet bij brandalarm stilgelegd worden. Maar als zo’n Li-ion batterij bij brand betrokken raakt zijn ‘de rapen gaar’. Tussen de onderliggende stellingen is buitengewoon weinig ruimte voor sprinklerbeveiliging. Alle manden e.d. zijn dan weer van plastic…. Kortom probleem op probleem

Hier een link om het systeem in werking te zien: https://www.youtube.com/watch?v=4DKrcpa8Z_E