Aon lanceert nieuwe Cyber Solutions Group onder leiding van   Maarten van Wieren (ex-Deloitte)

0Risico- en verzekeringsadviseur Aon lanceert een nieuwe afdeling: de Cyber Solutions Group, met specialisten die zich uitsluitend bezighouden met cyberrisico’s. Maarten van Wieren (41), overkomt van Deloitte, staat met ingan van vandaag (1 december 2017) als managing director aan het hoofd van de nieuwe afdeling. De Cyber Solutions Group rapporteert rechtstreeks aan Stefan Weda, chief commercial officer van Aon Nederland en wordt ondersteund door bestaande specialistische afdelingen binnen Aon, zoals Aon Global Risk Consulting, COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement en StrozFriedberg. De nieuw opgerichte Cyber Solutions Group verbindt zo de maatregelen die organisaties moeten nemen om zich tegen cyberrisico’s te wapenen op alle gebieden: compliance, juridisch, financieel, ICT, bedrijfsprocessen, fraudedetectie, crisisbeheersing en verzekeringen.

In een toelichting zegt Stafan Weda: “Organisaties zijn zich steeds meer bewust van hun cyberrisico’s. De vraag naar cyberconsultancy en verzekeringen groeit enorm. Het risico verandert echter zo snel dat de traditionele aanpak van verzekeren niet langer volstaat. Samenwerking tussen opdrachtgever, verzekeraars, risicoadviseurs, juristen en IT-experts is noodzakelijk. Met deze stap willen we een integrale aanpak mogelijk maken, zodat onze klanten zorgeloos kunnen ondernemen.”

Wedloop
Maarten van Wieren was tot voor kort werkzaam als senior manager bij Deloitte. Hij werkte onder meer met het World Economic Forum aan het thema cyber risk quantification en is thought leader op dit gebied. Eerder vervulde hij functies bij Aegon en PwC. “Er vindt een wedloop plaats tussen bedrijven en cybercriminelen,” zegt Van Wieren. “De technieken die beide partijen gebruiken, veranderen doorlopend. Daarom vraagt cyberrisicobeheersing om strategisch vooruitkijken. Een integrale aanpak die gebaseerd is op het behoud van bedrijfswaarde is de beste strategie om je op lange termijn goed te wapenen tegen de risico’s. De nieuwe afdeling van Aon maakt die aanpak mogelijk.”

Laat een reactie achter