AGCS en Allianz organiseren evenement over nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) en Allianz Nederland organiseren op 5 november a.s. voor genodigden een informatieve kennisbijeenkomst over de nieuwe ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ en de gevolgen daavan voor verzekerde bedrijven.

Het programma begint om 12.30 uur met een lunch, gevolgd door een korte introductie van de wetswijzigingen en een toelichting op de aspecten van de wettelijk verplichte kwaliteitsborging. Jos Rooijakkers van BouwQ is één van de gastsprekers. Hij zal een toelichting geven op de ontwikkelingen die de wet inluidt voor de TIS-sen, die zich als wettelijk toegelaten private kwaliteitsborger willen gaan kwalificeren in het kader van de wet en het reguliere toezicht op de Bouw, maar die ook verplicht zijn voor de Verborgen Gebreken Verzekering (VGV). Zo zal hij onder meer namens de TIS-sen aangeven wat zij gaan doen om én de wettelijke vereisten te mogen valideren én voor verzekeraars te worden toegelaten voor het beoordelen van de private eisen die extra kunnen worden verzekerd.

Vervolgens zal Annet van Duijn van Dirkzwager Advocaten een juridische beschouwing geven van wat de nieuwe wet Wkb met zich meebrengt voor de wijzigingen in de risicoverdeling tussen opdrachtgevers en aannemers (het gewijzigde speelveld waarin aannemers moeten gaan funtioneren ). Ook zal zij ingaan op de verschillende financiële zekerheden die aannemers daarbij kunnen bieden aan de opdrachtgever, zoals geregeld in de nieuwe wet (denk aan Bankgaranties, Insurance Bonds, VGV, Afbouwgaranties en Woninggarantieregelingen, Reserveringen op de eigen balans, etc.). Tot slot zullen Niek Vonk(Allianz Nederland)  en Freek Schipper (AGCS) ingaan op de belangrijkste wijzigingen die dit alles met zich meebrengt voor de CAR- en VGV-verzekeringen en ook onze nieuwe VGV-voorwaarden introduceren