Adri van der Waart volgt Annemarie Schouw op als voorzitter NARIM

0

Ing. Adri van der Waart, in het dagelijks leven werkzaam als  Corporate Insurance manager bij Arcadis,  is de nieuwe voorzitter van de NARIM, de brancheorganisatie voor risk- en insurancemanagers in Nederland. Van der Waart, die sinds 10 april 2012 deel uitmaakt van het NARIM-bestuur, volgt hiermee Annemarie Schouw op, die in november 2010 toetrad tot het NARIM-bestuur als opvolger van Yvonne de Floo. De laatste zes jaar was Annemarie voorzitter van NARIM. In april 2012 nam ze de voorzittershamer over van Ellen Rekker. De formele overdracht vond reeds plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op 29 maart 2018. Annemarie Schouw ontving van haar opvolger Adri van der Waart de NARIM Chapeau voor haar vele verdiensten voor NARIM en voor het vak van Risk & Insurance Management.

Op de website van NARIM wordt teruggeblikt op een eerder gesprek over wat de NARIM in de afgelopen jaren heeft bereikt en wat de brancheorganisatie te doen staat. Daarin zegt Schouw onder meer: “Het vakgebied van Risk & Insurance Management professionaliseert in hoog tempo. NARIM wil dat op allerlei manieren ondersteunen.  De stappen naar verdere professionalisering zijn terug te zien in de verschillende opleidingen waarin we onze leden faciliteren, maar ook in onze actieve bemoeienis bij de herziening van wet- en regelgeving. We zijn met ruim 150 leden in aantal misschien geen grote club, maar vertegenwoordigen wel een groot belang als je kijkt naar het premievolume. Inmiddels zijn we voor partijen als het Verbond van Verzekeraars en de overheid een belangenvereniging om rekening mee te houden. We willen niet meer worden verrast zoals een aantal jaren geleden is gebeurd met de verhoging van de assurantiebelasting. Nu zullen we vooraf onze mening geven en dat is ook iets wat leden mogen verwachten.”

‘Bestuurlijk dier’

 De nieuwe NARIM-voorzitter Adri van der Waart werkt sinds juli 2005 bij Arcadis, aanvankelijk als insurance manager en vanaf november 20154 in de functie van Corporate Insurance Manager.  Daarvoor werkt hij gedurende ruim 18 maanden als inspecteur bij de onderlinge Bossen Verzekering na afronding van zijn studie Bosbouw./rentmeesterij bij Larenstein.

Van der Waart is een ‘bestuurlijk dier’. Behalve in het bestuur van de NARIM heeft hij 12 jaar gefungeerd als voorzitter van de NVTB (Nederlandse Vereniging van Boomtaxateurs) en gedurende 11,5 jaar als bestuurslid van de Stichting VRT (Verenigd Register van Taxateurs)

Laat een reactie achter