Adfiz besteedt tijdens Zakelijk Platform aandacht aan nieuwe Europese wetgeving voor digitale weerbaarheid: DORA

De afhankelijkheid van digitale processen in de financiële sector neemt toe, net zoals het aantal gerichte cyberaanvallen op financiële organisaties. Tijdens de coronacrisis heeft digitalisering in het dagelijkse werk nog een enorme versnelling doorgemaakt. Europa was echter voor corona al hard aan het werk met een verordening om de digitale weerbaarheid van ondernemingen in de financiële sector te vergroten (DORA). Tijdens het Zakelijk Platform op woensdag 22 september blikt Adfiz in de expertsessie over DORA met de AFM vooruit op bestaande en aankomende regelgeving zodat je hier tijdig op kunt voorbereiden.

Digitale weerbaarheid

Met DORA werkt Europa aan harmonisering van de versnipperde regels binnen de EU ten aanzien van digitale weerbaarheid. Er worden eisen voorbereid voor het IT-risicomanagement, IT-incidenten, periodieke weerbaarheidstesten en de beheersing van risico’s bij uitbesteding. Omdat het gaat om een Europese verordening zijn de regels zijn bij invoering direct in Nederland van toepassing (verwachte invoering is begin 2023).

In de expertsessie gaan AFM en Michael Mackaaij (lid van de Adfiz Ledenraad, eigenaar/directeur van Verne Business Excellence en voorzitter van Contactgroep Automatisering) in gesprek over bestaande en verwachte nieuwe eisen aan de digitale weerbaarheid van je advieskantoor. In de sessie krijg je antwoord op vragen als:

  • Welke eisen worden nu reeds gesteld aan digitale weerbaarheid?
  • Wat betekenen de principes informatiebeveiliging voor een advieskantoor?
  • Welke risico’s van uitbesteding moeten goed beheerst worden
  • Welke nieuwe of afwijkende normen verwacht de AFM als DORA ingevoerd wordt?

Uitdagend programma

Het Zakelijk Platform in Nieuwegein staat plenair in het teken van “hybride werken na corona”. Geheel in stijl is het evenement zelf ook hybride, wat betekent dat we elkaar voor het eerst sinds corona weer fysiek op een evenement gaan ontmoeten. Andere plenaire en expertsessies gaan in op

  • Prinsjesdag (plenair)
  • Corona en hybride werken (plenair)
  • Goed werkgeverschap en (verplicht) vaccineren
  • Klimaatrisico’s en jouw verzekeringsadvies na de overstromingen in Limburg
  • Verzuim ontzorgverzekering

Hier kun je je aanmelden voor het Zakelijk Platform