Zurich UK lanceert klimaatbestendige services om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan weergerelateerde risico’s

In navolging van de succesvolle lancering van de Global Climate Change Resilience Services op groepsniveau maakt Zurich UK het volledige scala aan diensten en oplossingen beschikbaar voor haar binnenlandse klanten die lokaal en internationaal opereren om hen te helpen de huidige en toekomstige gevaren in verband met klimaatverandering beter te beheersen.

Zurich Climate Change Resilience Services biedt geavanceerde riskmanagementoplossingen om organisaties te helpen zich beter voor te bereiden op en beter bestand te zijn tegen klimaatrisico’s, van overstromingen en bosbranden tot droogte, zeespiegelstijging en windstormen. Bij de evaluatie van hun activiteiten of de opening van een nieuwe vestiging moeten bedrijven een grondige analyse maken van hun risicoblootstelling in hun hele waardeketen en rekening houden met de toekomstige gevolgen van klimaatverandering.

De dienst combineert gegevensgestuurde inzichten en modelleringscapaciteiten met technische expertise en kan bedrijven helpen klimaatgerelateerde risico’s te identificeren en aanpassingen door te voeren om hun veerkracht te vergroten en hun resultaat te beschermen. De adviesdienst maakt deel uit van Zurich Resilience Solutions (ZRS). ZRS, dat in 2021 werd gelanceerd, zag vorig jaar een dubbelcijferige omzetgroei in het Verenigd Koninkrijk, geholpen door een sterke vraag van nieuwe en bestaande klanten.

Kumu Kumar, Head of  Zurich Resilience Solutions, zegt in een toelichting: “De toenemende frequentie en ernst van extreem weer is een van de meest urgente zorgen waarmee bedrijven te maken krijgen. We hebben geïnvesteerd in nieuwe technologie en expertise om klanten te helpen de fysieke gevolgen van natuurrampen in te schatten en hun weerbaarheid tegen klimaatgerelateerde risico’s te versterken. Met ons wereldwijde bereik, de nieuwste gegevens en technologie en diepgaande technische expertise kunnen we klanten helpen bij het identificeren van potentiële klimaatkwetsbaarheden en het invoeren van op maat gemaakte fysieke en organisatorische weerbaarheidsoplossingen. Daarnaast ondersteunt de dienst klanten in verschillende kaders voor duurzaamheidsrapportage, zoals de Taskforce on Climate Change Related Financial Disclosures (TCFD).”

Zurich Climate Change Resilience Services combineert gegevens over klimaatverandering met de wereldwijde blootstelling en locatiegegevens van een bedrijf om scenario’s te ontwikkelen over hoe klimaatverandering hun activiteiten zou kunnen beïnvloeden.De gegevens omvatten een reeks risico’s, van weersomstandigheden zoals bosbranden, windstormen en overstromingen, tot klimaateffecten, waaronder temperatuur- en zeespiegelstijgingen. Ze omvatten ook verschillende klimaatscenario’s en tijdshorizonten van 2023 tot  tot 2100, in stappen van vijf jaar.

Klanten kunnen risico’s in kaart brengen in hun waardeketen, voor hun wereldwijde of regionale activiteiten, specifieke locaties of zelfs vitale apparatuur. Daarnaast biedt Zurich mitigatie- en aanpassingsoplossingen voor deze risico’s, evenals begeleiding bij het implementeren van duurzaamheidsmaatregelen op locatieniveau, en het rapporteren hiervan volgens duurzaamheidsrapportagekaders, zoals TCFD.

Het team bestaat uit deskundigen op het gebied van klimaatwetenschap, techniek, duurzaamheid en riskmanagement. Deze variëren van technische risico-ingenieurs met ervaring in natuur- en klimaatrisico’s tot specialisten in klimaatverandering, aarde – en milieuwetenschappen.ZRS breidt zich snel uit in het Verenigd Koninkrijk, nadat het in de afgelopen twee jaar ook nieuwe diensten heeft gelanceerd voor het managen van risico’s op het gebied van cyber, de toeleveringsketen en het welzijn van werknemers.Een speciaal team van specialisten in het Verenigd Koninkrijk helpt klanten bij het identificeren, beperken, aanpassen en rapporteren van huidige en toekomstige fysieke en operationele risico’s in verband met klimaatverandering.

Bedrijven kunnen nu de bedreiging voor hun fysieke activa en bedrijven beoordelen als gevolg van extreme weersomstandigheden zoals overstromingen, hittegolven en bosbranden.Klimaat- en natuurrisico-experts gebruiken geavanceerde gegevens om de gevolgen van klimaatgerelateerde weersomstandigheden te modelleren en aanpassingsmaatregelen vast te stellen.