WIJ advocaten presenteert boek over beroepsaansprakelijkheid

Gisteren (donderdag 30 maart 2023) vond de feestelijke presentatie plaats van het boek dat WIJ advocaten schreef over beroepsaansprakelijkheid. Het evenement vond plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in bijzijn van cliënten en andere relaties van WIJ advocaten.

Advocaten Harriët Delhaas, Laurien Dufour, Suzanne Colsen en Marijke Lohman gingen met dagvoorzitter Maarten Bouwhuis in gesprek over actuele ontwikkelingen met betrekking tot de zorgplicht van de assurantietussenpersoon, de deskundige en de bedrijfsarts. Ook werd uitgebreid aandacht besteed aan de beroepsaansprakelijkheid van makelaars og, accountants, advocaten en notarissen en jegens derden in een levendige paneldiscussie met het publiek.  Symbolisch werd een exemplaar van het boek uitgereikt aan de cliënten van WIJ advocaten die ruim 12 jaar geleden als eerste een beroepsaansprakelijkheidsdossier bij WIJ advocaten onderbrachten.

Harriët Delhaas, partner bij Wij advocaten: “Als specialisten op het gebied van beroepsaansprakelijkheid in brede zin wilden al langere tijd een boek schrijven over de norm waaraan het handelen of nalaten van beroepsbeoefenaren in de rechtsspraak wordt getoetst. Hoewel de basisnorm hetzelfde is, is de uitwerking in de praktijk voor ieder beroep verschillend mede door veranderende maatschappelijke opvattingen over de zorgplicht binnen de verschillende beroepsgroepen. Wij zijn er dan ook zeer blij mee dat we onze cliënten een handvat hiervoor hebben kunnen geven met dit cahier van Ars Aequi. [….].”