Spaanse bedrijven roepen verzekeraars op om verloren capaciteit terug te geven nu resultaten verbeteren


Nu verzekeraars betere resultaten boeken, vinden Spaanse riskmanagers dat het tijd is om een deel van die meevaller terug te geven aan klanten door middel van meer capaciteit en betere dienstverlening. Na jarenlang te hebben betoogd dat de verhardende markt een noodzakelijke correctie was om hun boeken in evenwicht te brengen, hebben verzekeraars behoorlijke resultaten geboekt die aantonen dat de sector weer op een solide basis staat. Zakelijke klanten uit Spanje denken dan ook dat het tijd is dat verzekeraars hun aanpak, die tot een verharding van de markt heeft geleid, veranderen.

Nu hun resultaten zijn verbeterd, moeten verzekeraars weer capaciteit op tafel leggen. Dat zou de beste service zijn die ze ons kunnen bieden,” zegt David González, director of risk and insurance bij Sacyr. “Wat zij klanten kunnen bieden is capaciteit tegen redelijke prijzen voor dekkingen die beter zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven. In de afgelopen twee jaar zijn veel dekkingen van hun inhoud ontdaan.”

Iván Delgado de Robles, risk manager bij ACS Servicios y Concesiones, was het daarmee eens. “Als ze hun klanten willen helpen, moeten verzekeraars meer capaciteit vrijmaken om het makkelijker te maken risico’s te plaatsen, een aantal van de uitsluitingen die de laatste tijd zijn opgelegd af te schaffen en, heel belangrijk, de schaderegelingsprocessen te verbeteren. Door de harde markt is de schaderegeling veel complexer geworden.” .

Het is een feit dat klanten er bepaald niet gelukkig mee zijn dat verzekeraars in het openbaar grote ophef maken over hun goede resultaten, terwijl ze bij de bespreking van verlengingen beweren dat ze geen betere tarieven en voorwaarden kunnen bieden. “Het lijkt me geweldig dat verzekeraars de laatste tijd uitstekende resultaten hebben geboekt. Maar het klinkt niet goed dat ze daarover opscheppen. En het is nog erger als makelaars dat doen”, aldus Delgado de Robles. “Zij verdienen immers geld omdat de tariefverhogingen buiten proporties zijn geweest. Iedereen kan het op die manier doen.”

Daniel San Millán, voorzitter van de Spaanse riskmanagementorganisatie  Igrea en risicomanager bij Ferrovial, zei dat de huidige situatie “veel te comfortabel is voor zowel verzekeraars als makelaars”. Hij is van mening dat een zekere marktcorrectie weliswaar te verwachten was, maar dat sommige gevolgen ervan, zoals een algehele veronachtzaming van riskmanagementprogramma’s, een buitensporige reactie zijn geweest op de vorige zachte markt. En hij is niet optimistisch dat de situatie op korte termijn zal veranderen.

“Op dit moment zie ik niet dat de kwaliteit van het riskmanagement van invloed is op de beslissingen van de verzekeraars. Het is waar dat ze twee of drie keer zoveel informatie vragen als voorheen, wat niet slecht is, maar het lijkt er niet op dat dit de impact heeft die het zou moeten hebben”, zegt San Millán.

Lourdes Freiria, algemeen directeur Risk & Insurance  bij Grupo San José, is van mening dat de verzekeringsmarkt zijn sleutelrol zal blijven spelen bij de overdracht van bedrijfsrisico’s. “Maar daarvoor is het nodig dat zij opnieuw oplossingen biedt die duurzaam en aanvaardbaar zijn voor de bedrijven die hun dekkingen kopen.”

Ondertussen heeft San Millán enkele positieve markttrends waargenomen, zoals een iets meer gedeconcentreerde macht en besluitvorming in de handen van de Spaanse dochtermaatschappijen van mondiale maatschappijen, hoewel hij opmerkte dat dit ver onder het niveau van voor de pandemie blijft. En er zijn kleine tekenen dat de concurrentie tussen verzekeraars weer op gang begint te komen, voegde hij eraan toe. “Ik heb met een aantal verzekeringsbazen gesproken die zeggen dat hun hoofdkantoren iets meer druk beginnen uit te oefenen om te groeien. Als dat het geval is, zal dat leiden tot een markt die een tikje zachter is.”

Maar Delgado de Robles waarschuwde dat fusies en overnames op de markt een averechts effect kunnen hebben en de terugkeer van de concurrentie tussen verzekeraars en makelaars in de kiem kunnen smoren. “Consolidatie op de verzekeringsmarkt is iets dat riskmanagers in de gaten moeten houden. Een gebrek aan alternatieven op de markt is een probleem voor bedrijven.”.

Hij  drong er bij verzekeraars en makelaars ook op aan om betere diensten te verlenen, vooral als het gaat om wereldwijde programma’s. “Zij moeten wereldwijde programma’s efficiënter beheren. We hebben met sommige van onze leiders problemen gehad met het beheer van documenten en bureaucratie. In sommige afdelingen laten verzekeraars en makelaars ons werken met junior underwriters die niet de kennis hebben die nodig is om met complexe projecten te werken. Het is belangrijk om ervaring in de markt te waarderen.”

Bron Commercial Risk