RIMS 2023 Compensation Survey: Salarissen Strategisc Risk Professionals in VS dit jaar verder gestegen

Het RIMS 2023 Compensation Survey van de Amerikaanse riskmanagementorganisatie benadrukt de escalerende vraag naar strategische en doorgewinterde riskmanagementprofessionals, waarbij in de VS gevestigde Enterprise Risk Management Directors een salarisverhoging van 13,3% melden en riskmanagementprofessionals  met 25 jaar of meer ervaring een  stijging van 11,5% over de afgelopen twee jaar. Gemiddeld ondervonden riskprofessionals op alle niveaus en verantwoordelijkheden in de VS een gemiddelde loonsverhoging van 6,9%, terwijl Canadese riskprofessionals sinds 2021 een bescheidener stijging van 1,7% zagen.

Het tweejaarlijkse onderzoek biedt gedetailleerde beloningsanalyses per sector, locatie en functie voor vrijwel alle risicovolle professionele functies. Het onderzoek onderzoekt ook de impact van opleiding, ervaring en demografische gegevens op compensatie, evenals voordelen en aanvullende geldcompensatieprogramma’s die beschikbaar zijn voor beroepsbeoefenaars.

Vergeleken met het onderzoek van 2021 zijn de belangrijkste bevindingen van de RIMS 2023 Compensation Survey:

o   Het gemiddelde jaarlijkse basissalaris voor riskmanagementprofessionals in de VS bedroeg dit jaar  $144.300, vergeleken met $135.000 in 2021. In Canada bedroeg het gemiddelde jaarlijkse basissalaris $122.000, vergeleken met $120.000 een jaar eerder;

o   Leidinggevenden met de titel en verantwoordelijkheden die het nauwst aansluiten bij die van Director of Enterprise Risk Management zagen de grootste winst, waarbij de salarissen met 13,3% stegen in de VS en 14,7% in Canada;

o   Ervaren riskprofessionals met 25 jaar of meer in riskmanagement ​​zagen hun salaris in de VS sinds 2021 met 11,5% stijgen en in Canada met 20%;

o   Twee op de drie Amerikaanse riskmanagementprofessionals (65%) hebben ten minste één branchegerelateerde certificering/aanduiding. In Canada ligt dit percentage hoger: 88%.

“Met de impact, snelheid en onverwachte aard van risico’s die bedrijven in alle sectoren uitdagen, blijft de vraag naar en investeringen in zeer competente, strategische riskprofessionals groeien”, aldus Gary A. LaBranche, CEO van RIMS, FASAE, CAE.  “De RIMS Compensation Survey stelt de risicogemeenschap in staat salarissen, arbeidsvoorwaarden en andere demografische trends te volgen om ervoor te zorgen dat ze eerlijk worden gecompenseerd voor de onmiskenbare waarde die ze toevoegen aan hun organisaties.”

Het RIMS 2023 Compensatieonderzoek is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden en te bestellen via rims.org/resources/bookstore.

   .