Rampen en Gevolgschade centraal tijdens seminar DEKRA Marine op 30 maart a.s.

DEKRA Marine organiseert op 30 maart a.s. in het Zalmhuis in Rotterdam voor haar relaties een seminar over Rampen & Gevolgschade. De vaste sprekers Carlijn ten Bruggencate van CXTB Advocaten en Ernst Bulthuis van Bunderslok Advocaten, alsmede  sprekers van Rijkswaterstaat en DEKRA zullen de deelnemers informeren over dit onderwerp.

Voorbeelden die besproken zullen worden zijn de containers die overboord sloegen van het MSC Zoë, het stranden van de Ever Given, maar ook de treinramp bij Wetteren en het stuurloos ronddrijven op de Noordzee van de Julietta D. Het zijn allemaal op zichzelf staande evenementen, maar toch hebben zij ook veel overeenkomsten. Deze overeenkomsten en verschillen  worden besproken tijdens het seminar. Hierbij zullen ook de praktijk en de veiligheid op de Noordzee voor nu en in de toekomst zeker niet onbelicht blijven.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur (ontvangst vanaf 13,15 uur) en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Na het welkomstwoord door Manager Marine Huib Ort  houdt Carlijn ten Bruggencate een presentatie over ‘Gevolgschades na een ramp’ en  Ernst Bulthuis over ‘Beperking van aansprakelijkheid’. Na de pauze gaat DEKRA’s transportschade-expert Cor Kooyman in op ‘Preventie en Praktijk’ en gaan Koen Dorman (Juriisisch adviseur Noordzee en Wiljan Meijvogel (Projectleider/SAdvieur Kustwacht van Rijkswaterstaat Zee en Delta) met elkaar in gesprek over ‘Veiligheid op de Noordzee’

Relaties die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich ook aanmelden via seminar.marine.nl@dekra.com