QBE breidt maritiem aanbod in Europa uit om ‘volop aanwezige groeikansen’ te benutten; Nederland volgende topprioriteit

De Australische verzekeraar QBE heeft zijn maritieme aanbod in Europa uitgebreid met producten in Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. “Andere Europese landen zullen te zijner tijd volgen, met Nederland als topprioriteit”, zo kondigt QBE aan in een persbericht.

Terwijl de groei van de markt voor maritieme verzekeringen in Azië lijkt te vertragen, heeft deze markt in Europa sterk gepresteerd, volgens de laatste statistieken van de International Union of Marine Insurance (IUMI). De maritieme premies stegen in 2022 met 8,3% tot $ 35,5 miljard en bijna de helft van dit bedrag (47,7%) was afkomstig uit Europa. Als internationale verzekeraar met lokale aanwezigheid in 28 landen wil QBE profiteren  van de groeikansen die deze branche biedt op het continent, aldus de verzekeraar.

Voor de lancering van het maritieme product heeft QBE haar acceptatieteams in verschillende Europese landen versterkt. Het is in oktober 2022 begonnen met het accepteren van maritieme producten in Frankrijk en in april 2023 in Scandinavië. Het lanceert nu in Duitsland na het aannemen van Lars Habersaat als Marine Underwriter en Philip Specht als Senior Marine Underwriter, beiden gevestigd in QBE’s kantoor in Hamburg.

Het team van underwriters is verspreid over het hele continent en wordt geleid door Tania Bensoussan-Arthur, Marine Practice Lead – Europe, die het volgende opmerkt: “QBE heeft een lange staat van dienst op maritiem gebied en het is voor mij erg spannend om de productlijn lokaal uit te breiden en te introduceren in Duitsland, na Frankrijk en Scandinavië. Handelsroutes veranderen, vrachtrisico’s evolueren en ons product is erop gericht de veerkracht van de maritieme sector te ondersteunen. Internationale handel vereist internationale expertise gecombineerd met lokale kennis en het Europese team zal deze grensoverschrijdende competentie op maat leveren voor landspecifieke behoeften.”

Andrea Brock, General Manager, QBE Deutschland, voegt toe: “We zijn verheugd om ons brede productaanbod in Duitsland verder uit te breiden om de meeste bedrijfsrisico’s te dekken. Hoewel de maritieme sector een internationale business is, zijn veel klanten in deze sector gevestigd in één land, waar ze bediend willen worden. Zij geven de voorkeur aan deze lokale aanpak en dat is wat wij hen willen bieden. We hopen dat makelaars net zo enthousiast zijn als wij.”