Oud-voorzitter Adri van der Waart wint NARIM Award 2022

Adri van der Waart,  Director Global Insurance bij Arcadis en tot voor kort voorzitter van de NARIM, is de winnaar geworden van de NARIM Award 20221. Hij ontving uit handen van bestuurslid Rosalie André en opvolger Albert van Haastrecht de bij de award behorende sculptuur en een bos bloemen. Hiermee is hij de opvolger van André Oude Hergelink, inmiddels gepensioneerd risk- and insurancemanager bij  Ten Cate, aan wie vorig jaar de Award  werd uitgereikt.

De NARIM Award wordt voorgedragen door de markt en is bestemd voor iemand die het vak binnen het bedrijfsleven actief promoot, van grote betekenis is voor NARIM en een voorbeeld is van hoe de branche met elkaar zaken wil doen.

Rosalie André gaf aan waarom Vander Waart deze Award volgens de businesspartners in de verzekeringsmarkt meer dan verdient: “Hij is kundig, betrouwbaar , energiek, pragmatisch en een topprofessional. Hij  zorgt voor verbinding, is vernieuwend, gaat altijd de dialoog aan en is altijd op zoek naar alternatieve oplossingen. Hij is realistisch, ook als de turbulentie toeneemt. Hhecht veel waarde aan langetermijnrelaties die gebaseerd zijn op vertrouwen en respect. In het bijzonder in de afgelopen jaren is hij de dialoog aangegaan in het kader van de harde markt. Daarbij benadrukte hij altijd het belang van met elkaar in gesprek te blijven, te luisteren en te focussen op een oplossing. Bovendien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd  aan de ontwikkeling van de NARIM en het vak van riskmanager

In een korte reactie zei een naar eigen zeggen ‘beduusde, overdonderde en ook een beetje emotionele’ Van der Waart trots en  blij verrast te zijn met de Award. “Ik heb het altijd met plezier gedaan en wil benadrukken dat ik het nooit alleen heb gedaan, maar altijd samen met de bestuursleden.”Ook gaf hij aan “trots te zijn op wat de NARIM nu is” en hield de markt voor “met elkaar in gesprek te blijven gaan. Dat gesprek is inmiddels terug al is het niet altijd even makkelijk.”

Bij de foto Adri van der Waart temidden van Albert van Haastrecht en Rosalie André