Nieuwe weersvoorspellingstool HDI Risk Consulting maakt het gemakkelijker om bouwprojecten te plannen: HDI Predict & Prevent Cockpit

HDI Risk Consulting GmbH, een volledige dochteronderneming van HDI Global SE, heeft samengewerkt met de toonaangevende wereldwijde provider UBIMET om een ​​oplossing te ontwikkelen die HDI-klanten in een vroeg stadium informeert over belangrijke weersveranderingen: de HDI Predict & Prevent Cockpit maakt extreme weersomstandigheden meer voorspelbaar.

Ook in Europa laten de effecten van klimaatverandering zich voelen. Of het nu gaat om hitte, onweer met harde windstoten of hevige regenval: weersomstandigheden nemen toe in frequentie en kracht, en dat wordt ook gevoeld door de bouwsector. Want vooral in de bouw- of opbouwfase is er vaak nog geen optimale bescherming tegen onvoorziene weersomstandigheden. Dat blijkt ook uit de schadestatistieken van de industriële verzekeraar HDI Global SE.

Ongeplande vertragingen, daaruit voortvloeiende extra kosten en schade aan het gebouw kunnen nu beter worden vermeden dankzij professionele weerapplicaties. Daarnaast hebben maximaal vier verantwoordelijken die betrokken zijn bij de bouw toegang tot de Weather Cockpit HDI Predict & Prevent, die meerdere dagen van tevoren nauwkeurige weersvoorspellingen geeft. Het resultaat is een betere planning en meer zekerheid voor bouwprojecten.

Met een modelnauwkeurigheid van 100 x 100 m ligt de toepassing ver boven de industriestandaard. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden radar-, satelliet-, bliksem- en weerstationgegevens gecombineerd met eigen lokale en globale modelgegevens, waardoor maximale en unieke nauwkeurigheid op de geselecteerde locatie wordt bereikt. Daarnaast worden sms en e-mails verzonden met waarschuwingen voor kritieke weersomstandigheden zoals onweer, windvlagen, zware regenval, ijzel of sneeuw. Werfleiders kunnen dan tijdig gekwalificeerde preventieve veiligheidsmaatregelen nemen en individuele bouwactiviteiten indien nodig aanpassen of uitstellen. Voordat de Weercockpit wordt geïmplementeerd, worden altijd effectieve oplossingen ontwikkeld samen met de risico-engineers van HDI Risk Consulting, gespecialiseerd in bouwprojecten. Philipp Wolf, Senior Risk Engineer HDI Risk Consulting Engineering, is overtuigd: “Met HDI Predict & Prevent kunnen de verantwoordelijken voor de bouwplaats hun bouwplaats voorbereiden op een kritieke weersituatie en het werk zo goed mogelijk plannen. De applicatie is dan ook een belangrijke bouwsteen om de huidige en toenemende klimatologische uitdagingen het hoofd te bieden.”

Meer info: https://www.hdi.global/de-de/services/risikomanagement/