Meeste werkgevers versoepelen COVID-veiligheidsmaatregelen

Eenenzeventig procent van de werkgevers is van plan de COVID-19 werkplekprotocollen te versoepelen of op te heffen, waarvan 83% de zogeheten  mask protocols  versoepelt, volgens een onderzoek van het in Philadelphia gevestigde advocatenkantoor Blank Rome LLP.

Iets meer dan de helft (51%) maakt COVID-19-vaccinaties niet verplicht voor huidige werknemers,  maar 38% doet dat wel, wat een stijging is ten opzichte van de 15% die meldde dit te doen in juli 2021, volgens de enquête onder 152 C-Suite executives, bedrijfsjuristen en human resources-professionals uitgevoerd van 3 tot 18 maart.

Wat betreft de vereisten voor sociale afstand in conferentie- en vergaderruimtes, geeft  54% van de respondenten aan dat ze van plan zijn de protocollen te versoepelen. 43%  zegt dat ze van plan zijn de protocollen in gemeenschappelijke ruimten van het kantoor te versoepelen. Meer dan de helft van de respondenten – 51,7% – gaf aan dat de meeste werknemers zijn teruggekeerd naar kantoor, met enkele opties voor flexibele of hybride werk-thuis-uitzonderingen.