Lloyd’s netwerk gereset uit angst voor cyberaanval

Lloyd’s heeft zijn netwerk en systemen opnieuw ingesteld in verband met een mogelijke cyberaanval. De systeemreset werd omschreven als een voorzorgsmaatregel nadat door Lloyd’s ‘ongewone’ netwerkactiviteit was ontdekt.

“Alle externe connectiviteit is uitgeschakeld, inclusief de platforms met gedelegeerde bevoegdheden van Lloyd’s”, aldus een woordvoerder van Lloyd’s in The Record. “We hebben marktdeelnemers en relevante partijen geïnformeerd en we zullen meer informatie verstrekken zodra ons onderzoek is afgerond.”

In augustus zei underwriting director Tony Chaudhry in een Lloyd’s market bulletin: “Het is belangrijk dat Lloyd’s erop kan vertrouwen dat syndicaten hun blootstelling aan aansprakelijkheden als gevolg van oorlog en door de staat gesteunde cyberaanvallen managen. Solide formuleringen bieden de partijen ook duidelijkheid over de dekking, zorgen ervoor dat risico’s correct kunnen worden geprijsd en verminderen het risico op geschillen.

“Wij eisen daarom dat alle stand-alone cyberaanvalspolissen die onder de risicocodes CY en CZ vallen, mits Lloyd’s ermee instemt, een passende clausule bevatten die aansprakelijkheid uitsluit voor schades als gevolg van cyberaanvallen die door een staat worden gepleegd… Deze clausule moet een aanvulling zijn op een eventuele uitsluiting van oorlog (die deel kan uitmaken van dezelfde clausule of er los van kan staan).”De eis geldt vanaf 31 maart volgend jaar bij de aanvang of verlenging van elke polis..