Internationale cyberconferentie ONE op 28 en 29 september in Den Haag

Het is één van de grootste internationale cybersecurity conferenties: de ONE Conference op dinsdag 28 en woensdag 29 september in het World Forum Den Haag. Georganiseerd door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de gemeente Den Haag.

De eerste dag van de ONE Conference 2021 wordt geopend door de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Keijzer en wethouder Economie Bruines. De tweede dag wordt afgesloten door minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus. Tijdens verschillende sessies gaan circa zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid in op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Centraal staan de economische kansen maar ook de bedreigingen rondom dit onderwerp.

Gedurende de twee dagen spreken experts als Allen Friedman (NTIA), Jerry Besette (Booz Allen Hamilton), Aleid Wolfsen (Autoriteit Persoonsgegevens), Bart Groothuis (VVD Europarlementariër), Hester Somsen (NCTV) en Lokke Moerel (Universiteit Tilburg). Vanwege de coronamaatregelen is de conferentie deels fysiek en volledig online te volgen.

Voorafgaand aan de ONE Conference organiseert de Gemeente Den Haag op maandag 27 september Hack the Hague. Tijdens deze competitie gaan ruim 200 ethische hackers op zoek naar kwetsbaarheden in de digitale systemen en websites van de Gemeente Den Haag.

Aanmelden ONE Conference
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de conferentie. Meer informatie over het programma kunt u verkrijgen via de bijgaande link: https://one-conference.nl. Aanmelden voor de ONE Conference 2021 kan tot uiterlijk 24 september 2021 12.00u via a.s.posthumus@minjenv.nl