HDI Global komt met drietal Podcast-uitzendingen

HDI Global komt de komende weken met een drietal Podcast-afleveringen. Experts van HDI delen daarin hun visie over de uitdagingen en oplossingen waar ‘we’in deze tijd van transitie mee te maken krijgen. In deze eerste podcastreeks laat HDI haar risk engineers aan het woord, maar ook praten zij met klanten over hoe risico’s verzekerbaar blijven en hoe zij omgaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de energietransitie. De eerste is gisteren uitgebracht, de tweede komt op 24 december  en de derde op 14 januari.

HDI zet podcasts in als middel om de in-house kennis en expertise te delen als het gaat om grootzakelijk verzekeren.  Ze zijn in eerste instantie bestemd voor de distributiepartners die zich bevinden in het preferred and large segment. Daarnaast deelt HDI  de podcasts via Linkedin, zodat ook eindklanten (ondernemers) en andere intermediairs deze kunnen beluisteren. “Voor ondernemers is het interessant om te weten wat zij kunnen doen om hun bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de risico’s te beperken. Voor intermediairs is het weer interessant om de actualiteiten te volgen en zo hun klanten een goed advies te kunnen geven”, aldus de verzekeraar.

Onderwerpen

In de gisteren uitgebrachte eerste Podcast-uitzending spreekt host Cecialia Adorée met Managing Director Sharon van Herel en head of Underwriting & Distribution Peter Kegel over de toekomst en visie van HDI, de huidige renewalperiode, wat de verzekeraar bedoelt met ‘een goede prijs/risico-verhouding’ en wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd om die verhouding beter in balans te houden.  Hierin legt Van Herel onder meer uit waarom HDI zich gaat focussen op complexe risico’s en harde keuzes moet durven maken. Daarnaast is de optimalisatie van de dienstverlening, maar ook de aandacht voor de diversiteit binnen de organisatie volgens haar van groot belang om die goede verhouding te realiseren en in stand te houden.

De eerste aflevering is hier te beluisteren: https://open.spotify.com/episode/19ABgcVNpgjYhQk0qJ4nsu?si=aNwu5ctDS26OtMuRJhR3fQ

Aflevering 2: Veiligheid en Duurzaamheid (24 december)

In de praktijk blijkt dat sommige duurzame producten, geïnstalleerd en wel, niet in gebruik worden genomen vanwege te hoge risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het voetbalstadion in Thialf, waar de zonnepanelen moesten worden uitgezet,  als gevolg van té hoge brandgevaarlijkheid, waardoor het simpelweg niet veilig – en dus niet te verzekeren was. In deze aflevering zitten Henrico Hendriksen, Manager van het team van Risk Engineers van HDI en Kelly Maynard, Global Insurance Manager van C&A aan tafel om over veiligheid en duurzaamheid te praten. In principe geldt: iets is pas duurzaam, als het ook veilig is.

HDI en COFRA hebben intensief samengewerkt tijdens een casus die zich afspeelde in Midden en Zuid Amerika. Er waren bepaalde uitdagingen waardoor het distributieproces van COFRA in gevaar liep. Hierover gaan Henrico en Kelly in dialoog met elkaar en leggen ze uit hoe ze deze casus hebben opgelost. Verder verandert de wereld erg snel op het gebied van duurzaamheid. Er worden allerlei dingen ontwikkeld die de duurzame transitie zouden moeten versnellen; ineens is er waterstof, zijn er zonnepanelen en elektrische auto’s: Wat betekenen deze veranderingen voor HDI en C&A?

“Afsluitend kunnen we stellen dat iets pas duurzaam is, als het ook veilig is. Daar zijn inmiddels richtlijnen voor zoals voor de installatie van zonnepanelen; de AREI certificering in België en Scope 12 in NL. Het zou geweldig zijn als er in Europa alignment zou kunnen ontstaan aan welke richtlijnen er dient te worden voldaan. Eenzelfde level playing field zou niet alleen een eerlijke concurrentie bevorderen, maar ook ten goede komen aan de (minimale) veiligheid van de verschillende toepassingen. Want alleen zo kunnen we toepassing van klimaatvriendelijke oplossingen bevorderen. En uiteindelijk spelen we allemaal een belangrijke rol in het behalen van de klimaatdoelstellingen, ook de verzekeraar. Maar dan dient het risico natuurlijk wel beheersbaar te blijven.”

Aflevering 3: de rol van waterstof, en battery energy (14 januari)

Jan Hoes & Maurits van der Linden praten in deze aflevering over een aantal technologische ontwikkelingen die onmisbaar lijken te zijn in de energietransitie. Zij spreken over een aantal uitdagingen over het verzekeren van de energietransitie. In deze aflevering focussen we op twee onderwerpen: de rol van waterstof, en battery energy.