Gallagher Re-topman James Vickers: “De gedachte van een wereldwijde capaciteitscrisis voor NatCat-risico’s is onzin.”

 “De gedachte dat er sprake zou zijn van een wereldwijde crisis voor NatCat-risico’s is onzin.  Er is capaciteit beschikbaar en de grootste Europese herverzekeraars zijn zelfs bereid om meer in dekking te nemen, met uitzondering van de risico’s in de Amerikaanse cat-peak zone risks”,  zegt Gallagher Re-topman James Vickers aan Monte Carlo Today.

“Overal elders komt het aan op prijs en voorwaarden”, zei hij. “Ja, we hebben gezien dat sommige maatschappijen zich terugtrekken, maar de grootste spelers leunen op deze ruimte. En ons overweldigende gevoel bij de Rendez-Vous tot nu toe is dat meer herverzekeraars praten over groei dan over inkrimping.”

“Velen zien dat de premies in de goede richting gaan, naar realistische niveaus. Het is een kwestie van nu of nooit; men wil groeien. Sommige krantenkoppen over krimpend kapitaal zijn gewoon het gevolg van ongerealiseerde verliezen op beleggingen. Het wettelijk vereiste kapitaal is zeer robuust”, aldus Vickers.

Hij gelooft dat de meeste herverzekeraars waarde hechten aan een langdurige relatie met cedenten die meerdere businesslines omvat. “Als je slechts actief bent in één businessline s en die is verliesgevend, dan is dat een probleem. Als je meerdere businesslines tekent en daarvan is er slechts één verlieslatend, dan is dat  minder een probleem.”