Eye Security komt met een verzekeringsoplossing voor het MKB

Na twee jaar exponentiële groei, zet Eye Security de volgende stap in de strijd tegen cybercriminaliteit. Vanaf heden is cybersecurity scale-up Eye Security in staat om via haar nieuwe entiteit Eye Underwriting een verzekeringsoplossing aan te bieden. “Daarmee zijn wij de eerste Europese insurtech dat bedrijven binnen 24 uur volledig kan beveiligen en verzekeren tegen cyberschade. “

In een toelichting schrijft Eye Security: “Het verzekeren van cyberschade wordt steeds lastiger. Veel bedrijven en zelfs hele sectoren zijn onverzekerbaar door de enorme stijging van het aantal cyberaanvallen. Verzekeraars trekken zich terug uit de markt of verhogen de premie tot wel 800%. Daarnaast duurt het proces van verzekeren erg lang door de grote hoeveelheid data die verzekeraars nodig hebben om een risico inschatting te maken. Het gevolg is dat MKB-bedrijven er alleen voor staan.”

Bedrijven weer verzekerbaar 
Eye Security lost dit probleem naar eigen zeggen op met een totaalpakket dat beveiligingstechnologie combineert met een uitgebreide verzekering die bedrijven beschermt tegen de kostbare gevolgen van cyberaanvallen. De datagedreven oplossing maakt het mogelijk om bedrijven binnen 24 uur volledig te beveiligen en verzekeren.

Job Kuijpers, CEO bij Eye Security: “We hebben inmiddels bewezen dat alleen de combinatie van specifieke technische maatregelen de kans op een cyberaanval drastisch verminderd. Wij hebben de juiste data en kunnen daardoor snel een betere risico-inschatting maken, waardoor we bedrijven direct kunnen verzekeren. Hiermee halen we het cyberrisico volledig van de balans voor bedrijven.” 
 
Volmacht 
De afgelopen maanden heeft het bedrijf achter de schermen gewerkt aan het verkrijgen van alle benodigde vergunningen en het vinden van risicodragers. Eye Security werkt daarin samen met gerenommeerde partijen zoals Hiscox en Aon.  

Om bedrijven volledig te beschermen wordt de cyberverzekering altijd gecombineerd met het totaalpakket van Eye Security. Hiermee worden dreigingen gedetecteerd en geblokkeerd, ontvangen bedrijven jaarlijks cyberadvies en wordt er direct ingegrepen bij incidenten om schade te beperken. Arjan Halma, Managing Director bij Eye Underwriting: “Het bijkomende voordeel is dat we aan de hand van real-time data bedrijven kunnen adviseren en direct in kunnen grijpen bij kwetsbaarheden waardoor de door verzekeraars gevreesde systeemrisico’s verdwijnen. ” 
 
Moderne aanpak van cybercriminaliteit 
Door slimme technologie te combineren met een verzekering onderscheidt Eye Security zich van traditionele cybersecuritybedrijven. Job Kuijpers: “We passen ons aan aan een veranderend digitaal landschap dat vraagt om slimmere en datagedreven oplossingen. Alleen op deze manier kunnen we ransomware serieus bestrijden en MKB-bedrijven en daarmee de Nederlandse economie weerbaarder maken.”