Cyberbudgetten bedrijven voldoen niet aan de verwachtingen, ondanks een stijging van 3% ten opzichte van vorig jaar

In 2023 groeide het gemiddelde cyberbudget voor grote organisaties met 3,1% op jaarbasis tot $  27,10 miljoen. De stijging ligt onder de stijging van 5% die wordt verwacht door senior IT-professionals en hun C-suites, zoals vermeld in het Cyber ​​Security Insights Report 2023 van S-RM. Bijna een derde (31%) van de organisaties zegt dat een gebrek aan budget een belangrijke uitdaging op het gebied van cyberveiligheid is

In 2023 groeiden de gemiddelde cyberbudgetten naar $ 27,1 miljoen, een stijging van 3,1% ten opzichte van $ 26,30 miljoen in 2022. Uit het onderzoek van S-RM blijkt dat senior IT-professionals en hun c-suites een substantiëlere stijging van 5% hadden verwacht, wat gezien de budgetten $ 27,6 miljoen dollar. De vraag naar meer budget komt na een jaar van stijgende operationele kosten – als gevolg van bredere economische turbulentie – en een groeiende cyberdreiging als gevolg van de snelle vooruitgang in generatieve AI. Cybersecurity-afdelingen willen meer budget om werknemers bij te scholen (42%) en extra geschoold personeel te werven (41%) om deze toenemende dreiging het hoofd te bieden.

Gemiddeld vormen cyberbudgetten een kwart (25%) van het totale IT-budget van een organisatie, wat neerkomt op een daling van het aandeel met 1% ten opzichte van 2022. Deze toewijzing varieert per sector, waarbij de detailhandel het meest genereus is (28%) en energie en nutsvoorzieningen. waarbij het minste (18%) wordt besteed aan de aanpak van cyberdreigingen.

Navigeren door strakkere portemonnees

Een gebrek aan budget werd door bijna een derde (31%) van de organisaties als een van de belangrijkste problemen genoemd. Om hier het hoofd aan te bieden, hebben cyberbeveiligingsteams prioriteit gegeven aan uitgaven op de gebieden met de meeste ‘waar voor uw geld’. Voor het derde achtereenvolgende jaar stonden investeringen in cybertechnologie bovenaan de lijst, hoewel minder organisaties technologie in 2023 als een goede prijs-kwaliteitverhouding bestempelden (49%) dan in 2022 (58%).

 

Deze dip kan worden toegeschreven aan een groeiend besef dat organisaties naast cyberbeveiligingstechnologie moeten investeren in bestuur en personeel om nieuwe technologie effectief mogelijk te maken en te beheren. Deze opvatting komt vaker voor onder IT-professionals die belast zijn met de implementatie van cybertechoplossingen, waarbij slechts 43% technologie als ‘hoge prijs-kwaliteitverhouding’ noemt, vergeleken met 56% van de C-suite executives. De bevindingen weerspiegelen een verkeerde afstemming