Charlotte Hedemark Hancke volgt Dirk Wegener op als FERMA-voorzitter

De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) heeft aangekondigd dat Charlotte Hedemark Hancke per 17 oktober a.s. de nieuwe voorzitter wordt. Zij volgt Dirk Wegener op die de afgelopen vier jaar de voorzittershamer eeft gehanteerd bij de Europese koepel van riskmanagementorganisaties. 

Hedemark Hancke is een Risk Management Expert bij SAP en is momenteel Vice President en bestuurslid van FERMA. Sinds haar toetreding tot het bestuur heeft ze een centrale rol gespeeld in de voortdurende ontwikkeling van de organisatie. Ze heeft meer dan 15 jaar bij SAP gewerkt bij Global Risk & Assurance Services (GR&AS) en is momenteel Risk Management Expert bij Customer Success Risk Assurance Services.

Hedemark Hancke: “Het is een eer om gekozen te worden tot voorzitter van FERMA. In een periode van ongekende uitdagingen voor bedrijven in heel Europa, is de rol van FERMA in het vertegenwoordigen van de belangen van haar ledenverenigingen en het verhogen van het profiel van het risicovak nog nooit zo belangrijk geweest. Terwijl we vooruit kijken in deze onzekere tijd, zal FERMA blijven fungeren als een strategische radar voor de sector, door ontwikkelingen te volgen, verenigingen te informeren en beleidsmakers aan te spreken. In mijn rol zal ik ervoor zorgen dat FERMA een verzamelpunt blijft voor onze leden terwijl we er allemaal naar streven om Risk Leaders te zijn.”

Wegener voegt hieraan toe: “Ik ben erg blij dat Charlotte is gekozen tot voorzitter. Haar grondige kennis van de risicomanagementfunctie en haar inzet om het beroep te ontwikkelen en op een hoger plan te brengen door haar betrokkenheid bij de bredere risicogemeenschap, maken haar de ideale kandidaat om het roer over te nemen bij FERMA terwijl we onze leden begeleiden en hun belangen op alle niveaus behartigen.”