Amerikaanse riskmanagementorganisatie RIMS stelt voor al haar bijeenkomsten vaccinatie verplicht

De Amerikaanse risicomanagementvereniging RIMS gaat iedereen die een van haar fysieke evenementen bijwoont verplichten om aan te tonen dat ze volledig gevaccineerd zijn voor Covid-19.De eis wordt met onmiddellijke ingang van kracht voor alle evenementen die door RIMS-personeel worden georganiseerd en geldt derhalve ook voor de RIMS Enterprise Risk Management Conference in november en de Annual Conference & Exhibition in San Francisco van 10-13 april in 2022.

Volgens RIMS moeten de deelnemers voldoen aan de definitie van volledig gevaccineerd van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC).Dit betekent dat mensen als volledig gevaccineerd worden beschouwd twee weken na hun tweede dosis in een vaccinatiereeks met twee doses, zoals het Pfizer- of Moderna-vaccin, of twee weken na een vaccin met één dosis, zoals het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson.Als een persoon niet aan deze vereisten voldoet, ongeacht zijn leeftijd, wordt hij door de CDC en dus door RIMS als niet volledig gevaccineerd beschouwd.De vaccinatieplicht geldt ook voor RIMS-personeel, leveranciers, sponsors, media en andere ondersteunende partners die van plan zijn een evenement bij te wonen of er een dienst te verlenen.

RIMS zei dat het geen uitzonderingen zal maken voor mensen die zich om religieuze of gezondheidsredenen niet willen vaccineren, maar zal samen met betrokkenen de mogelijkheid bieden om de events virtueel bij te wonen. De riskmanagementvereniging onderzoekt momenteel externe leveranciers die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken, evenals het valideren van de authenticiteit van vaccinatiedocumentatie.

“Onder de huidige omstandigheden en na een grondig onderzoek van de trends in de evenementenindustrie vond ons bestuur het noodzakelijk om deze vaccinatievereisten in te voeren. Uiteindelijk gaat het om de veiligheid van onze deelnemers en als risicoprofessionals geloven wij dat deze beslissing de beste optie is voor RIMS om de risicomanagementgemeenschap van de wereld opnieuw samen te brengen”, aldus RIMS-voorzitter Ellen Dunkin.

De RIMS zei dat haar bestuur de pandemie zal blijven volgen en zich het recht voorbehoudt haar vaccinatiebeleid dienovereenkomstig aan te passen.