AJ Gallagher neemt gespecialiseerd adviesbureau voor crisis- en riskmanagement AnotherDay over

AJ Gallagher neemt gespecialiseerd adviesbureau voor crisis- en riskmanagement AnotherDay over. Het in 2016 opgerichte in de UK gevestigde  adviesbureau voor riskmanagement helpt  wereldwijd  organisaties te anticiperen zich voor te bereiden op complexe bedreigingen, te reageren op crises en criminaliteit te onderzoeken door het gebruik van inlichtingen en technologie. Het heeft daarvoor 20 risico-, onderzoeks- en crisis response- specialisten in dienst en zal deel gaan uitmaken van de in Londen gevestigde Speciality-activiteiten van Gallagher

In een reactie op de overeenkomst zegt  Another Day-topman Jake: “We werken al een aantal jaren samen met het team van Gallagher, dus we weten dat onze twee organisaties cultureel gezien goed op elkaar zijn afgestemd. We zijn verheugd nog nauwer te kunnen samenwerken om advies, data en technologie in te zetten om wereldwijde klanten te helpen potentiële bedreigingen te begrijpen, te reageren op crises en criminaliteit, en analyses te bieden om eventueel resterende risico’s over te dragen aan de verzekeringsmarkt op basis van een nauwkeurige perceptie van potentiële schades. We kijken er ook naar uit om ons advies aan (her)verzekeringsmarkten te verbreden bij het omgaan met een steeds volatielere risico-omgeving, en Gallagher biedt ons een geweldig platform en infrastructuur om dat te doen.”

Jonathan Turner, CEO van Gallagher’s Speciality Division, voegt daaraan toe: “De expertise, het hoge niveau voor klantenservice, de visie op groei en de ondernemersflair binnen AnotherDay maakten deze transactie voor ons tot een aantrekkelijke kans. Het bedrijf past zeer goed in onze strategie om te investeren in marktleidende nichebedrijven die voortbouwen op onze gespecialiseerde capaciteiten en die deze uitbreiden. Het team vormt een sterke aanvulling op onze bestaande Specialty-activiteiten in Londen, aangezien veel klanten steeds meer op zoek zijn naar dit type ondersteuning op het gebied van riskmanagement.