Airmic steunt nieuw platform om renewals te versnellen


Airmic steunt een potentieel transformerend digitaal platform dat riskmanagers in staat stelt om gegevens over de blootstelling aan propertrisico’s te uploaden en te delen met makelaars en verzekeraars om vernieuwingen te versnellen.

Big Ticket, dat al vier jaar in ontwikkeling is, is gratis voor riskmanagers en wordt gefinancierd door vergoedingen die worden betaald door de verzekeringssector en externe verkopers. Het platform, dat wordt gesteund door betalingsbedrijf MasterCard en financiële en industriële investeerders, zou de sector zo’n 25 miljard dollar kunnen besparen op de jaarlijkse operationele kosten in verband met renewals. Het claimt de tijd die een bedrijf nodig heeft om een verlenging voor te bereiden te halveren en meer dan 90% van de fouten in propertyaanvragen te elimineren.

Airmic steunt Big Ticket, waarvan het hoopt dat het een ‘katalysator’ voor verandering zal zijn.”We steunen dit omdat we willen dat het een initiatief van de industrie wordt. We praten met onze collega’s in RIMSen we praten met onze collega’s in Parima. Het moet ergens beginnen en het moet een katalysator hebben. Dit heeft geen enkel financieel voordeel voor Airmic. Het gaat er gewoon om de industrie samen te brengen om iets te doen dat veel mogelijkheden biedt,” zei Julia Graham, Airmic’s chief executive en voorzitter van de adviesraad van Big Ticket. Volgens haar is ‘Big Ticket’ de oplossing waar de riskmanagementgemeenschap ‘om schreeuwt’.’

“Elk jaar, aan het begin van elke  renewalperiode, gebruiken honderdduizenden bedrijven een door de industrie opgelegd proces om risicogegevens te verzamelen. Ze worden gevraagd om hiervoor onversleutelde spreadsheets en e-mail te gebruiken; een pijnlijk, moeizaam en onveilig proces dat negen maanden in beslag neemt, met jaarlijks terugkerende directe operationele kosten van wereldwijd 25 miljard dollar, en dat bovendien de kwetsbaarheid voor privacy- en cyberbeveiligingsrisico’s vergroot,” zegt ze.

Bit Ticket wordt momenteel ondersteund door Aon, Aviva, Oasis en Zurich. Aviva gebruikt het platform al in het Verenigd Koninkrijk, terwijl meer dan 20 andere Europese en Noord-Amerikaanse verzekeraars en makelaars binnenkort zullen volgen.

Bron: Commercial Risk Review