Zij worden met de Kerst voor het eerst gemist

Het afgelopen jaar ontvielen ons andermaal tal van (voormalig) branchegenoten. Hieronder de (ongetwijfeld niet volledige)  lijst van hen die deze kerst voor het eerst worden gemist.

 

Vorig jaar tussen kerst en oud en nieuw overleed geheel onverwachts Peter Kruyt op 57-jarige leeftijd tijdens zijn vakantie in Costa Rica. Hij werkte vanaf 2005 bij CED in diverse directiefuncties. Enkele weken voor zijn dood had hij afscheiden genomen als directeur van   het Centrum Veilig Wonen, een joint venture van Arcadis en CED, een functie die hij gedurende 3,5 jaar heeft vervuld.

 

Op 22 januari jl. is Peter Korteland overleden. Hij is 79 jaar geworden. Hij was jarenlang een bekende persoon in de (grootzakelijke) verzekeringswereld en was onder meer de algemeen directeur bij onder meer UAP-Nieuw Rotterdam en De Hypotheker.

 

 

Eveneens op 79-jarige leeftijd overleed op 7 maart jl. prof. mr. Gerard Kamphuisen, markante oud-hoogleraar verzekeringsrecht. Hij was gepensioneerd hoogleraar verzekeringsrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voormalig partner van Houthoff Buruma. Ook heeft hij enige tijd gewerkt als assurantiemakelaar bij Hudig-Langeveldt, het huidige Aon.  Hij werkte onder meer mee aan de uitgave ‘Verzekering ter beurze. Coassurantie in theorie en praktijk’.

Jos Peeters, operationeel directeur Cross Border Claims-activiteiten bij de CED Group, is op zaterdag, 31 maart jl., overleden. Hij was 62 jaar. Hij was sinds 2008 werkzaam bij CED, aanvankelijk als internationaal claims manager en de afgelopen zeven jaar als operationeel directeur Claims Europe. Daarvoor werkte hij ruim 23 jaar bij Van Ameyde als managing director

F

 

 

 

 

 

 

 

 

In  het weekend van 12 en 13 mei is na een ziekbed van enkele maanden Jan Verkamman overleden. Hij was 63 jaar. Verkamman stond in de coassurantiemarkt bekend als aansprakelijkheidsspecialist. Hij werkte sinds februari 2008 bij HDI Global SE en juridische voorlopers als senior schadebehandelaar. Ook vervulde hij diverse bestuursfuncties binnen o.a. de brancheorganisatie VNAB. Vanwege zijn verdiensten voor de VNAB ontving hij in 2012 de VNAB Award,

Op 19 juni jl. is Pieter van der Linden overleden. Hij was 67 jaar. Voor zijn pensionering heeft hij jarenlang gewerkt bij Marsh en Aon in de transportbranche.

Philippe Laureau, voormalig directeur NH1816, overleed in juli op 78-jarige-leeftijd. De in Frankrijk geboren Laureau is 33 jaar lang verbonden geweest aan de Noordhollandsche van 1816.

 

 

Volstrekt onverwachts was het overlijden Marcel Juliard (Troostwijk) op vrijdag 20 juli jl. Hij is 63 jaar geworden. Hij heeft meer dan 35 jaar gewerkt bij Troostwijk, laatstelijk als key accountmanager voor de grotere accounts. Begin december was er een speciale herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam

 

Op 23 juli 2018 is na een ziekteperiode van zeven maanden Eric Gerritsen overleden. Hij is slechts 53 jaar geworden. Sinds 1 mei 1998 was hij werkzaam bij Andriessen Expertise,

 

 

 

 

Op zondag 5 augustus jl. overleed in zijn woonplaats Bunnik Piet Kerkhof. Hij is 71 jaar oud geworden. Piet Kerkhof is meer dan een halve eeuw werkzaam geweest in de technische verzekeringen, altijd als makelaar: 41 jaar lang bij het toenmalige Mees & Zoonen (Marsh) en later bij De Keizer Assurantie (Concordia de Keizer) en Howden Insurance.

Op 12 augustus jl. is Wil van der Klaauw overleden. Hij heeft jarenlang op de assurantiebeurs gewerkt als AVB -specialist, onder meer bij Delta Lloyd. Hij is 71 jaar geworden.

 

 

 

Tijdens een bijeenkomst op zijn werk op 31 augustus jl. overleed Jan Willem Norbart, Unit Manager Reaal Coassurantie. Hij is 59 jaar geworden. Hij werkt sinds 1979 in de verzekeringsbranche doorgaans in management- en directiefuncties, onder meer bij Zwolse Algemeene, AG Verzekeringen, Levob Verzekeringen, Cardian Zorgverzekeringen, NIM&C, Meeus en sinds december 2014 bij Reaal.

 

 

 

Op 29 november jl. overleed Richard Leussink na een lang ziekbed. Hij werkte bijna elf jaar lang in verschillende functies bij Achmea en de laatste drie jaar als beleidsmedewerker bij de Stichting Salvage