Swiss Re benoemt Velina Peneva tot Group Chief Investment Officer

Swiss Re heeft  Velina Peneva benoemd  tot Group Chief Investment Officer en lid van het Group Executive Committee, met ingang van 1 april 2023. Zij volgt Guido Fürer op na zijn pensionering na 25 succesvolle jaren bij Swiss Re.

Group Chief Executive Officer Christian Mumenthaler licht toe: “We zijn blij dat we met Velina Peneva een capabele interne kandidaat hebben kunnen vinden om onze Asset Management unit verder te leiden. Velina heeft een zeer sterke staat van dienst, zowel binnen als buiten Swiss Re. Ze brengt een combinatie van diepgaande kennis van de financiële markten, strategische en investeringsvaardigheden, bewezen leiderschapscapaciteiten en een gevestigd netwerk in de sector.”

Velina Peneva is momenteel Co-Head Client Solutions & Analytics bij Swiss Re’s Asset Management. Voorheen stond zij aan het hoofd van het private equity beleggingsmandaat van Swiss Re. Voordat Velina Peneva in 2017 bij Swiss Re kwam, werkte ze voor Bain & Company in de VS, Australië en Zwitserland, meest recentelijk als Partner en leider voor de private equity en institutionele beleggerspraktijken in Zürich