Marieke van Heteren benoemd tot Head op Technology bij KPMG

Per heden start Marieke van Heteren (51) als Head of Technology bij accountancy- en adviesbedrijf KPMG. In de afgelopen acht jaar was zij verantwoordelijk voor de digitale dienstverlening bij softwarebedrijf SAP in Nederland. In haar nieuwe rol bij KPMG geeft ze leiding aan een team van zo’n 500 medewerkers die klanten helpen digitaal te transformeren met strategie en implementatie van onder andere Microsoft, SalesForce, ServiceNow, SAP, Coupa en cybersecurity technologie. Van Heteren rapporteert in haar nieuwe rol aan bestuurder Edwin Herrie van de adviestak bij KPMG.

Van Heteren startte haar loopbaan bij Atos waar ze in meer dan 17 jaar verschillende commerciēle, delivery en change management functies heeft vervuld. Begin 2011 kwam ze in dienst bij ASML als Director IT waarna ze in de loop 2013 de overstap maakte naar SAP. Bij dit softwarebedrijf begon ze als Head of Delivery. In 2015 werd Van Heteren benoemd tot Head of Services waarmee ze ook deel uitmaakte van het Nederlandse managementteam van SAP. Voorafgaand aan haar carrière heeft ze een studie Bedrijfseconomie gevolgd aan de Universiteit van Maastricht .

“Marieke heeft meer dan 20 jaar ervaring in de technologiesector. Ze heeft vele successen geboekt op het vlak van innovatie, verandermanagement en klantrelaties. Die ervaring komt uitstekend van pas in een omgeving waarin wij organisaties helpen bij hun vooruitgang”, vertelt Edwin Herrie, partner en lid van de Raad van Bestuur van KPMG in Nederland.

“Het is voor mij een geweldige uitdaging om de stap te maken naar een organisatie met zo’n rijke historie. KPMG groeit hard in het digitale domein. Aan mij de taak om samen met een geweldig team van experts die groei in goede banen te leiden met als belangrijkste doel onze klanten te helpen met hun digitale transformatie”, voegt van Heteren toe..