Leo Zaal verlaat het IFV en gaat aan de slag bij NFI

Leo Zaal legt zijn functie bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) per 30 september 2018 neer om aan de slag te gaan als Algemeen Directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Leo Zaal leidde het IFV gedurende zes jaar en kijkt met een goed gevoel terug op die periode. “Ik neem afscheid van een mooi en zeer relevant werkveld waarbinnen ik samen met bijna 300 IFV-collega’s en in nauwe samenwerking met de veiligheidsregio’s goede en betekenisvolle stappen heb kunnen zetten. Het IFV en zijn dienstverlening staan als een huis. Ik laat het met een gerust hart en in goede en professionele handen achter.”

Onno van Veldhuizen, voorzitter van het Dagelijks Bestuur IFV: “Sinds de start van het IFV, zes jaar geleden, is Leo Zaal Algemeen Directeur. Met buitengewoon veel inzet en toewijding heeft hij het IFV gevormd van een bonte verzameling diensten naar een erkend instituut met een gezonde financiële basis. Daarmee kan de blik gericht worden op de toekomst waarin het IFV steeds meer een erkend en toonaangevend kennis-, onderzoeks- en innovatiecentrum en professionele ondersteuner van de veiligheidsregio’s zal worden. Het bestuur is Leo zeer erkentelijk voor de bereikte resultaten en wenst hem veel succes met zijn volgende stap.”

De portefeuille van Leo Zaal wordt vanaf 1 oktober tijdelijk waargenomen door de andere directieleden. Het Dagelijks Bestuur van het IFV buigt zich de komende tijd over de opvolging van Leo Za