Jos Berkemeijer treedt aan als algemeen directeur en bestuurder van VSZ Assuradeuren

Jos Berkemeijer (62) is – onder voorbehoud van goedkeuring door de externe toezichthouders – benoemd tot Algemeen Directeur en bestuurder van VSZ Assuradeuren, naar eigen zeggen marktleider op het gebied van ‘Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering’. Berkemeijer volgt Gaston Merckelbagh op die het bedrijf heeft verlaten.

“Jos Berkemeijer brengt naast zijn expertise als actuaris, veel kennis, klant- en bestuurservaring mee om VSZ de komende jaren op een klantgerichte en innovatieve wijze verder uit te bouwen naar een complete verzekeraarop het gebied van sociale zekerheid”.aldus het bedrijf in een persbericht. . Berkemeijer was achtereenvolgens concernactuaris bij Interpolis, managing director van Achmea Pensioenen en Sociale Zekerheid, Mercer Nederland en fintechbedrijf Symetrics. Daarnaast is hij toezichthouder en adviseur bij diverse pensioenfondsen en verzekeringsbedrijven.

Naast Jos Berkemeijer zal – eveneens onder voorbehoud van goedkeuring door de externe toezichthouders – de huidige directeur Finance & Control van VSZ, Jacques Noach, worden benoemd tot medebestuurder.VSZ zal onder leiding van de nieuwe bestuurders en in nauwe samenwerking met Acture, de grootste private uitvoerder op het gebied van Ziektewet en WGA, samenwerken om klanten te helpen met effectief, begrijpelijk en innovatief risico- en verzuimmanagement