Etienne de Cooker verlaat Univé na ruim zeven jaar

Etienne de Cooker (52), directievoorzitter van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her, verlaat Univé. Na ruim zeven jaar zal hij per 1 september a.s. zijn taken neerleggen. Voor Etienne de Cooker wordt een opvolger gezocht, die samen met mededirecteur Marco Nanne voortbouwt op de ingezette koers.

“Univé is Etienne veel dank verschuldigd voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt. Het schadebedrijf heeft zijn producten en processen stevig vernieuwd en realiseert rendabele groei. De technologische agenda ging hand in hand met visie op de business en met de menselijke benadering die voor klanten en medewerkers van Univé van groot belang is. Het herverzekeringsbedrijf is eveneens solide en heeft zijn strategische focus verscherpt”, aldus de verzekeraar in een persbericht.

Marianne Tijssen (voorzitter Raad van Commissarissen N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her): “Etienne heeft een grote bijdrage geleverd aan Univé. In het bijzonder aan de ontwikkeling van het schadebedrijf, dat vitaal en financieel gezond is en ook hoog gewaardeerd wordt door klanten en medewerkers. Daarmee verlaat Etienne een sterk schadebedrijf dat uitstekend is gepositioneerd om ook in de toekomst succesvol en waardevol te zijn voor onze klanten. Etienne heeft samen met zijn collega’s een goed team gebouwd, dat in staat is de ingezette koers voort te zetten. De Raden van Commissarissen van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her en de Raad van Bestuur van de Coöperatie Univé U.A. danken Etienne voor zijn inzet en betekenis voor het bedrijf in de afgelopen zeven jaar en de plezierige samenwerking. Wij zullen Etienne gaan missen, maar wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan.”

Etienne de Cooker: “Univé heeft het vizier op de klant, en op de lange termijn. Met een fantastisch team heb ik in goede samenwerking met de Regionale Univé’s mogen bouwen aan de modernisering en performance van het bedrijf. Ook voor de komende jaren liggen er goede en uitdagende plannen, die perspectief bieden, zowel voor Univé Schade als voor Univé Her. Een goed moment om de vleugels, na zeven mooie jaren, weer uit te slaan. Ik wens de mensen van Univé, de klanten en de medewerkers, alle goeds voor de toekomst.”

De Cooker werkt al 28 jaar in de verzekeringsbranche, waar hij in 1992 zijn eerste schreden zette als personenschade-expert bij Delta Lloyd, een functie die hij negen jaar heeft vervuld. Bij deze verzekeraar heeft hij in totaal 18,5 jaar gewerkt,  waarvan vier jaar als Manager Expertise Service Centre  en bijna 5,5 jaar als directeur Insurance Centre Automotive & Marine. Aansluitend vervulde hij bijna twee jaar de functie van  Manager Claims a.i bij Unigarant voordat hij in maart 2013 de overstap maakte naar Univé.

Vastomlijnde plannen voor de toekomst heeft De Cooker nog niet. “We zijn nu nog volop bezig om de coronacrisis het hoofd te bieden en dat doe ik met alle inzet en veel plezier. Na de zomer ga ik wat afstand nemen. Daarna ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Liefst weer bij een bedrijf met een duidelijk doel en een stevige uitdaging. Dat kan in Nederland zijn, maar een buitenlands avontuur sluit ik ook niet uit.”