Vertrek George Oostrom beste gelezen bericht in zowel juni als het gehele tweede kwartaal

 Het is niet echt een verassing maar het vertrek van George Oostrom als CEO bij Crawford & Company is met afstand het best gelezen bericht in zowel de maand juni als in het gehele tweede kwartaal. Het artikel kreeg bijna 2.000 views, ruim twee keer zoveel als de nummer twee: de start van het nieuwe risicoadviesbureau In Staet van vier voormalige Meeùs -medewerkers.

Crawford komt nog twee keer voor in de Top-10. De benoeming van Oostrom;s opvolgers Niels de Kock en Rob Kleinveld (op 3) en Oostrom’s dankwoord op de haringparty (plek 6). Bij de vijf meest gelezen berichten in juni behoren verder  de overstap van Steven Verhaar van NN naar DUPI (4), het verslag van Aon’s rapport  ‘Navigating a Changing Insurance Market’, waarin de makelaar een keerpunt geconstateerd op de zakelijke schadeverzekeringsmarkt (5).

De Top-10 wordt gecompleteerd door de indiensttreding van Ronald Dijkstra bij de Hanselman Groep (7), de overstap van Nilthon Dias van Aon naar RSA Nederland (8), de koop van VIVAT door NN (9) en de benoeming van Michael Blonk als managing partner bij het tienjarige Context bv.

Kwartaal

Maar liefst zes van de tien meest gelezen berichten staan ook in de Top-10 van de  berichten die in het tweede kwartaal van het jaar het vaakst zijn ‘aangeklikt’: het vertrek van George Oostrom (1), de start van In Staet (2), de benoeming van Niels de Kock en Rob Kleinveld (4), de overstap van Steven Verhaar naar DUPI (6), Aon’s rapport over het keerpunt in de zakelijke schadeverzekeringsmarkt (8), en 0ostrom’s dankwoord op de Haringparty (9).

De vier andere veel gelezen berichten zijn de gevangenisstraf van voormalig HDI-directeur Gerd Mattke (3), het vertrek van Roland de Groot als operationeel directeur bij Crawford (5), Peter Hartman’s blog  ‘Schadeverzekeringen zijn niet cyberproof’ (7) en de versterking van het personenschadeteam bij Sedgwick met Ilse Dijkman en Parabhjot Kaur Singh.  

 

In juni werd de website van Risk & Business in totaal door 28.084 personen bezocht voor het lezen ven één of meerdere berichten, wat neerkomt op gemiddeld 936 keer per dag en ruim hoger is dan de 24.687 in vorig jaar juni (823 per dag). Sinds de start was het aantal bezoekers in een maand slechts drie keer hoger: november en oktober 2018 en januari van dit jaar.  In het tweede kwartaal beliep het aantal bezoekers 78.770, ruim 20% hoger dan de 65.367 in dezelfde periode in 2018. In de eerste helft van 2019 bezochten 162.576 personen de website van Risk & Business, wat maar liefst 42% hoger is dan in de eerste helft van 2018.